Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Ujjé a ligetben – vattacukor, lufi és műanyag tyúk

Szeged - Egy háromgyerekes család, ha csak a csemeték minden második kívánságát teljesíti, könnyedén elkölthet hatezer forintot egy délelőtt a ligetben. Pedig vattacukrot és „nyazsgem" feliratú táblát nem is vettek.
A póznához kikötött dinoszauruszt és csirkét figyeltük, ezért alig tudtuk elkerülni a felénk zuhanó helikoptert pénteken az újszegedi ligetben. A katasztrófafilm kellékei szerencsére műanyagból voltak, de némelyik így is elég ijesztő volt. Főleg az áruk. A léggömböket 500-tól 1900 forintig árulták.

A Bíró család aznap hatezer forintot költött a gyerekekre: Ádámra, Hannára és Viktóriára. A duplája is elmehetett volna, de a kívánságok felét nem teljesítették, és sok játékhoz Viktória még túl fiatal. Ádám és Hanna viszont csúszdázott összesen kétezer forintért, dodzsemeztek hatszázért, trambulinon ugráltak, és kaptak lufit kétezer-ötszázért, a család perecet evett – így jött össze a hatezer.

Manapság már a lufi is meghúzza a Bíró család kasszáját Fotók: Schmidt Andrea
Manapság már a lufi is meghúzza a Bíró család kasszáját
Fotók: Schmidt Andrea

Vattacukrot nem kóstoltak, ezért ezt a feladatot magunkra vállaltuk. 350 forint volt az édesség, amely – talán senkit nem lepünk meg vele – cukorból készül. Hizlal – szembesítettük ennek megfelelően a ténnyel a készítőjét, aki egy percig sem tagadta, hogy a light verziót ebből még nem találták fel. Megtudtuk tőle: a cég egy éve a Dugonics téren rekordot döntött, 77 centi átmérőjű és 102 centiméter magas vattacukrot készítettek. Erre most nem volt szükség, nekünk a normál méret is megfelelt. Amíg a rumos meggyes ízesítésű rózsaszín cukorszálakat ettük – vigyázva, hogy a fáról hulló dolgokat, ha már beleragadtak, legalább ne nyeljük le – belenéztünk mások tányérjába. A hurka és a kolbász bizonyult a legnépszerűbbnek (utóbbiból az egyik standon 450 forint volt tíz deka). A koktélospultoknál, pálinkás- és sörösstandoknál is megálltunk, és arról érdeklődtünk: vajon ki iszik délelőtt alkoholt. Hülyéskedsz? Ez Magyarország! – jött a válasz. És tényleg: a sör a liget közönsége szerint délelőtti ital (is).

A vattacukor öltöztet
A vattacukor öltöztet

A ligetbeli négynapos májusünnep péntek délelőtti kínálatának legmeghökkentőbb termékei a „nyazsgem" és a „vigyázat, óriási mellek" feliratú táblácskák voltak. Ezeket pénzért árulták. A legegyszerűbb módon takarékoskodó anyu pedig az a nő volt, aki kisfia lelkesedésére – Nézd, anya, Scooby Doo-s lufi! – így reagált: én nem látom. Majd egyszerűen arrébb húzta a gyereket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tudni, lehet-e fürdeni a Tiszában Szegednél

Szeged - Egyelőre bizonytalan, hogy a Tisza szegedi szakaszán lehet-e majd fürdeni, Algyőnél viszont az idén is „kinyit" a szabad strand. Tovább olvasom