Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Újoncdömping az MDF-névsorban

Közösen jelölt képviselőket Szegeden az MDF és az Együtt Szegedért Egyesület az önkormányzati választásokra. Polgármesterjelöltjük szerint az újoncok erősítenék a városháza civil kontrollját.
Nyilvánosságra hozta az önkormányzati választásokon közösen induló MDF és az Együtt Szegedért Egyesület a szegedi választókörzetekben állított képviselőjelöltek névsorát. A huszonöt jelölt mintegy háromnegyede újoncnak számít a politikában, csupán heten vannak, akik eddig is a városi közgyűlésben dolgoztak. A régi MDF-tag, egykori alpolgármester Ványai Éva – aki egyben a két szervezet közös polgármesterjelöltje is – elmondta: a képviselői körzetek nagyjából felében a párt, a másik felében a civil szervezet javasolta a jelöltet, a döntések azonban közösen születtek. Az újoncok magas arányát azzal magyarázta, hogy míg az egyesület civileket javasolt a körzetekben, addig az MDF – a 3., 4.., 5. és 23. körzetben – fiatal politikusainak ad lehetőséget a megmérettetésre. Ványai kiemelte: az MDF parlamenti választási programjában is hangsúlyozott civil kontrollt kívánják erősíteni Szegeden.

A két szervezet kompenzációs listája szintén közös lesz, és együtt dolgoznak városi programjuk összeállításán is.


A jelöltek

Az MDF és az Együtt Szegedért Egyesület közös jelöltjei a szegedi választókörzetekben: 1. Bagaméry László, 2. Balogh Richard, 3. Fejes Bálint, 4. Bagó István, 5. Krenedics Sándor, 6. Hingl László, 7. Provits Imre, 8. Tokodi Ferenc, 9. Tóth Csaba, 10. Bakai Csaba, 11. Török Gábor, 12. Mécs László, 13. Joó Anikó, 14. Nagy Zoltán, 15. Ferenczi Csaba, 16. Patik Zoltán, 17. Balázsfi Lajosné, 18. Ványai Éva, 19. Szűcs Gábor, 20. Kozma Zoltán, 21. Lantos Béla, 22. Tóth István, 23. Rechtenwald Kristóf, 24. Mészáros Attila, 25. Tímárné Horváth Magdolna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Találgatnak a deszki kórházról

Megszüntetné az aktív betegellátást az egészségügyi minisztérium felkérésére készült javaslatcsomag… Tovább olvasom