Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Újra a könyvtárakban az adóhivatal - szombaton is

A megye 5 városának könyvtárában – Szeged, Vásárhely, Szentes, Csongrád, Makó – egyszerre, ma 10 órától fogadták az ügyfeleket az adóhatóság kihelyezett ügyfélszolgálatai.
Ez több éves gyakorlat: ma este 6-ig, szombaton pedig Szegeden 16, a többi városban 13 óráig segítenek az ügyfeleknek, akik azt ellenőrizhetik, hogy jól töltötték-e ki a bevallásukat. Ma a Somogyi-könyvtárban sajtótájékoztatót is tartott a NAV Csongrád Megyei Adóigazgatóságának igazgatója, Csurgó Edit és a Somogyi-könyvtár igazgatója, Palánkainé Sebők Zsuzsanna. Csurgó Edit kiemelte: idén újdonság, hogy ügyfélkaput is nyithatnak az emberek a kihelyezett ügyfélszolgálatokon.

Megint az utolsó napokra hagytuk a bevallást: NAV a megyéből 160–170 ezret vár, de csütörtök estig még csak mintegy 96 ezer érkezett meg. És újra az a legnagyobb hiba, hogy az adózók nem írják alá a nyomtatványokat. A bevallással együtt adót is kell fizetni: aki részletfizetést kér, annál az első összeget ugyancsak május 21-ig kell törleszteni. Hétfőn, május 21-én 18 óráig tart nyitva az adóhatóság szegedi, vásárhelyi, szentesi és csongrádi ügyfélszolgálata. Szegeden a Rókusi körúti Tescóban lévő posta tart nyitva a legtovább: 21 óráig vihetik oda a borítékokat az ügyfelek.

Csongrád megyében 10 ezer adózó kérte, hogy az az adóhatóság készítse el az adóbevallását: tudni kell azonban, hogy a NAV-tól megkapott íveket alá kell írni és vissza is kell küldeni. Aki adócsomagot szeretne kapni, annak be kell érte mennie az ügyfélszolgálatokra. De az utolsók között futóknak is inkább azt tanácsolják, hogy töltsék le a nyomtatványokat az internetről és a segítő programmal lépésről lépésre töltsék ki. Majd a kimyontatott lapokat aláírva küldjék vagy adják be. Az adót természetesen készpénzben is ki lehet fizetni az ügyfélszolgálatokon, de ajánlják a bankkártyás fizetést: eddig 1300-an több 10 millió forint adót egyenlítettek ki a plasztiklappal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult a bábszínház homlokzata

Napokon belül befejeződnek a szegedi Kövér Béla Bábszínház Tisza Lajos körúti homlokzatának felújítási munkálatai – az eredményt máris sokan megcsodálják. Tovább olvasom