Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Újra dübörög a Rock Klub - videóinterjúval

Szeged - Hat év szünet után új helyen, új környezetben, de a régi hangulattal ismét kinyitott a legendás szórakozóhely, a Szegedi Rock Klub. Szurdi Zsoltot kértük meg, hogy vezessen körbe.
– Szia, Papa! – köszöntik egyszerre felkiáltva Szurdi Zsoltot a Szegedi Rock Klubban. A közel húsz éven át változó helyszíneken üzemelő legendás klub 6 év szünet után két hete újra kinyitott. Ezúttal az egykori színészklubban, a Magyar Rádió épülete mellett.

Szurdi Zsolt közösségi teret formál, zenészek próbálhatnak. Fotó: Schmidt Andrea
Szurdi Zsolt közösségi teret formál, zenészek próbálhatnak.
Fotó: Schmidt Andrea

Érkezésünkkor a Dózsa György utcai helyiségben régi törzsvendégek támasztják a pultot, mások a hatalmas fotelekbe süppedve beszélgetnek. Szurdi Zsolt mindenkivel kezet fog, mindenkihez van pár kedves szava.

– Ő a Rock Klub réme! Ezer éve ismerem, mindig lejárt – mutat rá a klub vezetője az egyik sörét fogyasztó vendégre, miközben az egyik próbaterem felé tartunk. Egy rövid, kanyargós folyosó végéből nyíló helyiségben épp Papa együttese, a Gőzerő próbál. Kicsit beáll hozzájuk zenélni, majd visszatérünk a kocsma első helyiségébe. Acélhuzalokon lógó padokra ülünk le beszélgetni.


– Ez a hely nem a csillogásról és villogásról szól. Itt találkozni gyűlnek össze az emberek, beszélgetni egy jót. Megfér egymás mellett a kőműves és az ügyvéd is, megszűnnek a társadalmi különbségek. Nem is kerül szóba a munka – magyarázza a zenész, aki ott szeretné folytatni, ahol 6 évvel ezelőtt abbahagyta. Lehetőséget adni tehetséges fiatal szegedi zenekaroknak a szereplésre, közösségi teret formálni.

– 1992 óta járok a Rock Klubba, végre újra itt lehetünk – örvendezik a pultnál Völgyesi Miklós. Nevetve hozzáteszi: – Nemcsak a társaság jó, de a sör is olcsó.

Fejünk fölé zöld üvegeket ékeltek, bennük gyertya. Ez ad egy kis hangulatvilágítást a pult körülieknek.

A törzsvendégek boldogan tértek vissza.  Fotó: Schmidt Andrea
A törzsvendégek boldogan tértek vissza.
Fotó: Schmidt Andrea

– A berendezés minden elemét kaptuk valakitől, összefogás eredménye. A zöld padokat egy iskola ruházta ránk – magyarázza Szurdi Zsolt.
Valóban különleges: színes olajoshordók, használt fotelek alkotják a klub egy részét. A kicsi, hangulatos színpad fölé és mögé tojástartókat erősítettek, hangszigetelés a funkciójuk.

Kérdésünkre, hogy mikor láthatunk zenekart, Papa elmondja: legalább két nagyobb ventilátort szeretne még beszereltetni addig, reméli, szeptember vége felé már koncert is lesz náluk.

Teljes gőzzel

A Gőzerő zenekar 1987-ben alakult, a jelenlegi felállással 2000 óta működik. Zenéje hardrock-elemeket fűszerez folkos dallamokkal és hangszerekkel, mint a koboz, a fuvola és a hegedű. A sokszínű zenei beállítottság az alapja a Gőzerő stílusának, hiszen a tagok között a népzenét, funkyt, dzsesszt játszókon túl Xtrem metált játszó zenészek is vannak.

Olvasóink írták

 • 5. tol 2011. szeptember 03. 20:20
  „a rock örök, nyomjátok fiúk!”
 • 4. TheGent 2011. szeptember 03. 09:27
  „Sok sikert! Hajrá CS!!!!”
 • 3. Picur904 2011. szeptember 02. 17:02
  „:)”
 • 2. +36 2011. szeptember 02. 16:58
  „hajrá ...!!!”
 • 1. eszterláncicérna 2011. szeptember 02. 10:27
  „:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsombói iskola: észrevétlen a fenntartóváltás?

Két és fél hónap szabadság után ismét megkezdődtek a dolgos hétköznapok az iskolákban: szeptember elsején elindult az új tanév. Tovább olvasom