Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Újra indul a nagy fogyás

Szeged - Tizenharmadik alkalommal indítják útjára a városi fogyókúraversenyt Szegeden. Kétszemélyes wellnesshétvégét, de legfőképpen egészséget nyerhetnek a résztvevők.
Az újév mindig a nagy fogadalmak időszaka – többen veszik rá ilyenkor magukat, hogy változtassanak életminőségükön. Ehhez járul hozzá immár tizenharmadik éve a városi fogyókúraverseny, amelyet idén is a Napfényfürdő Aquapolisban szerveznek. A regisztráció elkezdődött: közel ötvenen jelentkeztek már az életmódváltó programra. Ez ugyanis nem csak a kilók elleni harcról szól.

– A verseny lényege, hogy rászoktassuk az embereket a rendszeres, fittségüknek és életkoruknak megfelelő mozgásra – mondta el Kovács Éva vezetőedző, aki szerint mozgás nélkül nincs egészséges élet. Mint kiemelte: mindenki tud sportolni, csak meg kell találni, mi való neki. A versenyen 17-féle edzésforma közül választhatnak a jelentkezők, a fogyásra pedig a szétválasztó diétával kombinált vércsoportdiéta segít rá. Az étrendet mindenki személyre szabottan kapja meg.

Tamás immár másodjára jelentkezett a kilók elleni harcra – korábban egy hónap után kórházi kezelés miatt fel kellett adnia a versenyt. – A feleségemmel csináljuk végig. Én nagyjából 40 kilót szeretnék leadni év végéig – mesélt határozott terveiről a 46 éves férfi.

A jelentkezőket megmérik a verseny előtt. Fotó: Frank Yvette
A jelentkezőket megmérik a verseny előtt. Fotó: Frank Yvette

Molnár Mónika háromgyermekes családanyaként vág bele a küzdelembe. – Az időbeosztás lesz talán a legnehezebb, de a párom is besegít, és a lányokat akár edzésre is elhozhatom magammal – mesélte. Ő 15-20 kilótól szeretne megszabadulni, hogy jobban érezze magát a bőrében.

A verseny szervezője elmesélte: van 69 és 10 éves jelentkezőjük is, sőt olyan is, aki jelenleg 200 kilót nyom. A versenyt az nyeri, aki a saját testsúlyához képest a legtöbb kilót adja le közel 5 hónap alatt. A tapasztalatok szerint azonban nem elsősorban ez motiválja a jelentkezőket. – A tavalyi csoportból is sokan folytatták az edzéseket egész évben. Ez a pár hónap ugyanis elég bizonyíték arra, hogy életmódváltással teljesen más minőségű életet tudnak élni.

A fogyókúraversenyre január 18-áig lehet regisztrálni mindennap 17 és 19 óra között a Napfényfürdő Aquapolis Fitnessben. A nevezési díj 2500 forint, viszont van egy kedvezményes kupon, amely 500 forintos engedményre jogosít! Innen letölthető, nyomtassák ki, vigyék magukkal a nevezéshez!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint nem jegyezték be a Kétfarkú Kutya Pártot

Harmadszor sem jegyezték be a Kétfarkú Kutya Pártot. Ezúttal az ítélőtábla mondott nemet a párt… Tovább olvasom