Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Újra indul a tanév Pusztamérgesen

Lesz elegendő elsős diák a pusztamérgesi középiskolában: bár a megyei önkormányzat már huszonegy fővel is engedélyezte az új osztály indítását nyár elején, azóta huszonhatra nőtt a beiratkozottak száma. Ez azért jó hír, mert a finanszírozást a létszám arányában kapják az iskolák. Az igazgatónő reméli: az ismét önállóan működő intézmény a viharok után végre nyugodt tanévet kezd.
Idén a tavalyinál nyugodtabb tanévre számítanak. Fotó: Miskolczi Róbert
Mivel az állami finanszírozást a gyereklétszám arányában kapják az iskolákat fönntartó önkormányzatok, a megyei közgyűlés korábban vonalat húzott: huszonnyolcnál kevesebb fővel csak nagyon indokolt esetben indítható új első osztály az általa felügyelt intézményekben. Ha kevesebb diák jelentkezik, a közgyűlésnek kell döntenie, megadja-e az engedélyt. A pusztamérgesi középiskola első osztályában huszonegy beiratkozó volt akkor, amikor a közgyűlés a nyár elején a következő tanévről döntött. A

képviselők úgy határoztak, engedélyezik az osztályindítást, és különválasztják az intézményt az ásotthalmi Bedő Albert szakiskolától, mert nem vált be a közös igazgatás. A megye akkor döntött a közös vezetés mellett, amikor átvette Pusztamérges önkormányzatától a középiskolát. Ott Józseftől, a megyei közgyűlés alelnökétől megtudtuk, most szakértők vizsgálják az intézményt abból a szempontból, hogyan lehetne a képzési körét összhangba hozni a térség többi intézményével.

A nyáron nőtt az elsőbe beiratkozottak száma is.
– Huszonhatnál tartunk, és most is várnak ketten a folyosón, így meglehet, szeptember elsejére mi is elérjük a huszonnyolc főt az első osztállyal, amelynek diákjai idegenforgalmi szakközépiskolai képzést kapnak az intézményben – tájékoztatott Tóth Lászlóné. Az igazgató elmondta: amikor az újság tavasszal megírta, hogy csak tizenhat jelentkező van, sok szülő elbizonytalanodott, csöngtek a telefonok az iskolában. Végül meggyőztek mindenkit arról, hogy nem lesz probléma. A viták, bizonytalanságok után most már csak nyugalomra lenne szükség a munkához – mondta az igazgatónő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Virág fizet, ha kell

Kiss László felszámolási eljárást kezdeményezett a Virág cukrászdát üzemeltető cég ellen, mert az… Tovább olvasom