Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Újra ingyenes lesz az esti úszás

Szeged - Szünetel a szegedi diákok egyik kedvenc kedvezménye: január közepe óta nem lehet ingyen úszni Szentesen, Vásárhelyen és Csongrádon korhatárfüggő a díjmentesség.
Féléves bérlet, olcsóbb étel és ital, ingyenes esti úszás. Néhány a sok kedvezmény közül, ami a Szegeden élő egyetemistáknak jár. Január közepétől viszont az éjszakai úszás szünetel.

Eddig este 9 után csak a diákigazolványát kellett felmutatnia annak, aki úszni akart a sportuszodában, így egy fillérjébe sem került a késő esti mozgás. Az EHÖK-nél hangsúlyozták: nem szűnt meg az ingyenes úszás, csak jelenleg szünetel. Közel kerültek már a megállapodáshoz a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-vel. Horváth András ügyvezető igazgató elmondta: félreértések adódtak a szerződés körül, amit a hallgatói önkormányzattal kötöttek, és ezért egy hónapja húzódik az ügy, de napokon belül megoldódik. Kiemelte: ingyenes úszás a klasszikus formájában nem létezik, hiszen az önkormányzat és az EHÖK is fizet, csak épp még nem sikerült megegyezniük.

Szegeden ezenkívül nem találtunk más lehetőséget az ingyenes úszásra. A megye más uszodáiban kedvezmények vannak, az ingyenes úszás pedig életkorhoz kötött. A csongrádi fürdőbe februárban a 14 év alattiak mehetnek be díjmentesen, de a diákokat folyamatos akciók várják. A szentesi uszodában szintén jár kedvezmény a tanulóknak, de térítésmentesen csak a 7 év alattiak és a 65 év felettiek úszhatnak. Vásárhely pedig az általános iskolások számára testnevelésórán nyújt lehetőséget az uszoda ingyenes használatára, illetve különböző akciókat biztosít időről időre.

Olvasóink írták

 • 12. Háromlányos 2011. február 18. 17:41
  „Kedves burgikukac,500-ért az ajtóig sem jutsz a szegedi usziban,de gyere és próbálkozz nyugodtan:)!
  A valós körülményekről pedig lásd az előttem szólót.Minden szava igaz-és nem ok nélkül indulatos!
  Ha még ezután is van kedved az uszodával bőven ellátott nagyfaluból ide jönni sportolni,hát várunk szeretettel!Ez egy vendégszerető város-tépj sorszámot!”
 • 11. Smerdis_of_Arshak 2011. február 18. 08:16
  „én pl 12.500Forintot fizettem egy havi bérletért. ezért naponta kétszer mehetek úszni, hajnalban vagy munkaidőben, 12-14-ig. A bérletre az ég egy adta világon senki nem írta rá, hogy az esti úszásra nem érvényes, ott derült ki, mikor be akartam vele menni. micsoda baromság ez? akkor miért kerül a felnőtt havi bérlet, több, mint kétszer annyiba? nem azért, mert azzal egész nyitva tartási időben be lehet menni? és miért nem ízt írják rá, hogy felnőtt "nappali" bérlet?
  egyébként meg felháborító, hogy napközben az iskolák nem bérelnek sávot, hanem lehozzák a középiskolás hordákat úszni, bele a közönség sávba. ott ökörködnek, vagy csevegnek, úszni tőlük nem lehet. az öregek olvasni nem tudnak, folyton ott fuldokolnak a "közönség gyors sáv" feliratú pályán. az úszómester szarik rá, nem veszi a fáradságot, hogy belefújjon a kis sípjába és szóljon, hogy aki lassan haladm az húzzon már el az anyjába a gyors sávból. én nem evickélni, hanem sportolni szeretnék. kifizettem a k. sok lóvét a bérletért, de sportolásra a létesítmény alkalmatlan. nem igaz, hogy nem lehetne megszervezni.
  különben is szégyen gyalázat, hogy egy Szeged szintű városnak ilyen uszoda jut...”
 • 10. burgikukac 2011. február 18. 01:06
  „1. Háromlányos 2011.02.17. 10:31

  pesten majdnem minden keruletre jut esz 25m-es uszoda, hova rohanjak? szegeden meg azon vinnyognak, h hol legyen a masodik 50m-es medence. gyere fel ide, es fizesd ki te az 1200-2500 ft-os jegyet, en meg cserebe jarok ejszakai uszasra 500-ert, megbeszeltuk? plusz kerem a feleves-eves berlet lehetoseget is, az ugyanis nagybudosfalvan gyak. ismeretlen.

  jartam epp eleget ejsz. uszasra, volt kabe 10-15 ember , aki uszni jart, a tobbi max 300m uszassal tudta le az egeszet. azota tudom, h nem csak csokallo, hanem uszasallo smink is letezik :)”
 • 9. 266722 2011. február 17. 22:19
  „Lehetne épiteni ezeken az üres telkeken,ez igy igaz.A gond csak az,hogy ki fizesse az épitkezést.A fürdök fenntartása mindenhol ráfizetéses.Nem beszélve arról,hogy a mai szegedi közgyúlés összetételét,Póda milliomos úrral az élen,minden ilyen elgondolást csak azért is megvétozna.Mivel gondolom,hogy valamelyik ingatlanában medence is van,nagyon nem érdekli a szegediek egészsége.”
 • 8. fapaci 2011. február 17. 21:41
  „persze, szerintem legyen ingyen a 70év feletti diákoknak, azoknak a norvég babtermelőknek akik zöld svájcisapkában jönnek és mindenkinek aki betöltötte a 100évet de még nem érte el a 10évet.
  nincs olyan hogy ingyen!
  A belépőjüket a többi vendéggel fizettetik meg!”
 • 7. aqaba10 2011. február 17. 17:59
  „Évekkel ezelőtt Czene Attila reklámozta ,csodálatos úszómedence fog épülni a régi fatelep helyén,azóta már felépült a Tisza Palota lakótelep, ami pocsékul néz ki zsufolt házak, .átlátni a szomszéd lakásba nagyon szép dolog,itt van a Gyevi temető helye kb 3o éve parlagon van üresen álll a telek, volna javaslatom ide szép uszodát lehetne tervezni,közelben legalább 5 iskola van,miért nem fognak hozzá,látom 4 számu iskolából mindennap busz viszi a tanulókat úszni”
 • 6. niagara 2011. február 17. 17:43
  „Míg egyetemre jártam kifizettem 120 ezer forintot félévenként, úgy gondolom, hogy nem dőlt össze az egyetem és a város költségvetése se attól, hogy összesen kb 20-szor elmentem éjszakai úszásra, ami egy jó dolog szerintem..”
 • 5. medvejanos 2011. február 17. 17:31
  „ValakiaSOKKözül, Dema
  Írják, de leírom én is, hogy azért valaki fizet... :)”
 • 4. nelek 2011. február 17. 17:18
  „Én a grandiózus Akvapolisz létesítménybe képzeltem volna el egy 50m medencét, de valahogy kifelejtették.”
 • 3. Dema 2011. február 17. 16:11
  „2. ValakiaSOKKözül
  nagyon egyet értek.”
 • 2. ValakiaSOKKözül 2011. február 17. 12:19
  „Én is szívesen venném, ha már az adómból eltartanak egy létesítményt, akkor én mint szegedi adózó havi pár óra ingyen úszkálást megejthessek....”
 • 1. Háromlányos 2011. február 17. 10:31
  „Ugyan nem vagyok már egyetemista,azért örülök ,ha támogatják a diákokat a rendszeres mozgás ingyenes lehetőségével.Én éves uszodabérletet vásároltam,és nem adom fel a reményt,hogy egyszer megépül Szeged második ötvenméteres medencéje is!(Pesten ugyebár majd´ minden kerületre jut egy uszoda.)Akkor talán nem kellene egyszem úszómedencében tömegelnie a város sportolóinak és a többi igen toleráns mozogni-vágyónak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Turkuba utazhatnak

Szeged - Taroltak a tömörkényesek Az én Finnországom nevű pályázat eredményhirdetésén. Tovább olvasom