Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Újra lehet voksolni a Dömötör-díjra

Szeged - A közönség 13. alkalommal dönthet voksaival a szegedi színházi élet hagyományos kitüntetéseiről, a Dömötör-díjakról.
A Szegedi Nemzeti Színházban folyó művészi munka elismerésére 1999-ben civilek alapították a Dömötör-díjat, ami 2006-ban bekerült az önkormányzat hivatalos kitüntetései közé. Városi elismerésként is megőrizte civil jellegét azzal, hogy tíz kategóriában a szavazólapra kerülő három-három jelölt közül a közönség dönthet arról, végül ki kaphatja a díjat.

Az idei Dömötör-jelöltek névsorát megtalálhatják olvasóink lapunk 8. oldalán, a szavazólapon, amit a színházban és a jegyirodában elhelyezett urnákba május 22-éig lehet bedobni. Ugyaneddig lehet szavazni az interneten is: www.domotordij.designer.hu. A fődíjat, azaz a Dömötör-életműdíjat az idei soros elnök, Csernay László orvosprofesszor vezette társadalmi kuratórium ítéli oda. A legjobb háttérmunkás díjáról a színház dolgozói titkos szavazással döntenek.

Az elismerést gondozó Pálma Reklámstúdió vezetője, Elekes Zoltán pénteken a Klauzál téren megtartott tájékoztatón elmondta: a Dömötör-gálának idén is a nagyszínház ad otthont május 28-án, a műsort Barnák László színművész rendezi. A gálára a jegyirodában kaphatók belépők, a színház honlapján olvasható részletes műsorból kiderül: az est házigazdája Danis Lídia színművész és Czár Gergely táncművész. A színes, változatos műsorban fellép Király Levente, a Nemzet Színésze is – és szinte az egész társulat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írországig táncoltak a szegedi mazsorettek

Zászlót dobálnak, botot pörgetnek, s közben látványos koreográfiát adnak elő a mazsorettek –… Tovább olvasom