Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Újra leváltaná az elnök az emlékpark igazgatóját

Szeged - Ismét le akarja váltani az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Kft. igazgatóját a megyei közgyűlés elnöke. A végső döntést november 2-án a cég taggyűlése hozza meg. A baloldal szerint most nem lenne szabad ilyen határozatot hozni.
22 igennel, 1 nem és 6 tartózkodás mellett megszavazta a megyei közgyűlés tegnap azt a költségvetés-módosítást, amelyet legutóbb, a szeptember 3-i rendes ülésen nem sikerült elfogadni. Részben emiatt kellett ismét összehívni a képviselőket, akik zárt ülést is tartottak. Ezzel kapcsolatban Kozma József, az ellenzékben lévő MSZP–SZDSZ-frakció vezetője közölte azt, amit Magyar Anna elnök nem: a közgyűlés a csukott ajtó mögött tudomásul vette az elnök döntését, miszerint kezdeményezte az ÓNTE Kft. ügyvezető igazgatójának, Horváth Gábornak a visszahívását.

Kozma azt nyilatkozta, az ellenzék tudomásul veszi, hogy az elnök és a park vezetője nem tud együtt dolgozni. Mégse szerencsés ilyen döntést hozni akkor, amikor az igazgatóra fontos szerep hárul, hiszen a parkban épp most indul egy 600 millió forintos beruházás.

Horváth Gábor Budapesten hétfőn lapunk kérésére megmutatta a Feszty-körképről készített metszetet. Aznap együtt tájékoztatták a sajtót Magyar Annával. A szerző felvétele
Horváth Gábor Budapesten hétfőn lapunk kérésére megmutatta a Feszty-körképről készített metszetet. Aznap együtt tájékoztatták a sajtót Magyar Annával. A szerző felvétele

Az ülés után megkérdeztük Magyar Annát, miért kezdeményezte Horváth Gábor visszahívását. Az elnök azt mondta, mivel a döntés zárt ülésen született, nem kívánja kommentálni.

Az igazgató személyéről november 2-án, a kft. taggyűlésén születik döntés. A résztvevők szavazata tulajdoni hányaduk arányában esik latba, és a megye a többségi tulajdonos – a szabályok szerint azonban legalább még egy voks kell ahhoz, hogy az önkormányzat elnökének szándéka érvényesüljön. Magyar Anna hónapokkal korábban már kezdeményezte az igazgató menesztését, de akkor a taggyűlés erről nem szavazhatott, mert a javaslatot nem kapták meg a tagok időben.

Szintén zárt ülésen döntötte el a közgyűlés, hogy a kft. felügyelőbizottságába Mádi Zoltánt javasolja új tagnak 2012. május 31-éig. Mádi Nyíregyháza első szabadon választott polgármestere volt a Fidesz színeiben.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. egyszeres 2009. október 08. 09:51
  „leváltani?
  azt a remek embert aki a park látogatottságát csökkentette, aki
  a körképet eláztatta?
  A tesitanárt a tornapályára!”
 • 22. kat.kat 2009. október 05. 07:39
  „Mostanság előszeretettel használják a giccspark szót az Emlékparkra! Kíváncsi lennék, hogy ez a pár okos és kedves ember miből vonta le ezt a következtetését. Yondergirl! Falubéli lévén Te biztos szinte minden nap kilátogatsz a Parkba. Követed az eseményeket, érdekel a Nemzeti Emlékpark sorsa, helyzete, valamint letettél már annyit az asztalra, hogy más munkáját értékelheted. Elmondanád, hogy mégis mit találsz ott giccsnek?!Vagy lehetséges, hogy soha nem volt részed egy parki sétában sem?! Kezdem ezt gondolni. Szerintem nem alaptalanul. Minél hamarabb keresd fel az Ópusztaszeri Emlékparkot, mert lehet, hogy nem egy helyről beszélünk! Bajod nem származhat belőle, főleg ahogy az utolsó sorodat olvastam. Csak gratulálni tudok! Büszkén hangoztasd, hogy ópusztaszeri vagy, rád is "büszkék" lesznek!
  Üdv.: Krnl”
 • 21. yondergirl 2009. október 03. 13:38
  „honorus, yossarian,
  a bajuszkirály a ONTE mellé a falunkból is elmehetne, csináljon máshol
  búcsújáró helyet, giccsparkot jól mondjátok!
  igazgató úr tessék észrevenni, elk*rta! nem kicsit, nagyon!”
 • 20. nemfizetett 2009. szeptember 26. 15:35
  „az "árús" a TE -igen durva- helyesírási hibád!

  azt írtam: "árús" az lenne... de ilyen szó ugye nincs.
  mint most látom, Te is elismerted. gratulálok a felismeréshez! tartalomelemzésből elégtelen.

  "vizipisztoly árúst" miatt ált. isk. 5. osztályban Rád szólnak...”
 • 19. Yossarian 2009. szeptember 26. 15:19
  „nos, nagyon művelt nemfizetett barátom.
  azt hogy mi a kunhalom szépen kimásoltad. de hogy melyik idióta lapból szedted ezt a Kun Halom baromságot nem tudom. bár vannak tippjeim. gondolom onnan, ahol a szíriuszról is szoktak zagyválni, meg az ősi sumér-magyar rokonságról, stb.
  ha ezt a szöveget meg is értetted volna, mielőtt ide bemásolod, talán nem csináltál volna ekkora hülyeséget.
  az pedig aki a terméket árazza, az az árazó.”
 • 18. Yossarian 2009. szeptember 26. 15:19
  „nos, nagyon művelt nemfizetett barátom.
  azt hogy mi a kunhalom szépen kimásoltad. de hogy melyik idióta lapból szedted ezt a Kun Halom baromságot nem tudom. bár vannak tippjeim. gondolom onnan, ahol a szíriuszról is szoktak zagyválni, meg az ősi sumér-magyar rokonságról, stb.
  ha ezt a szöveget meg is értetted volna, mielőtt ide bemásolod, talán nem csináltál volna ekkora hülyeséget.
  az pedig aki a terméket árazza, az az árazó.”
 • 17. nemfizetett 2009. szeptember 26. 14:57
  „talán még egy megjegyzés művelt kollégánknak:

  az árús / árus szerkezetről:
  árus az, aki a portékáit áruba bocsájtja, tehát árulja. (ERRE GONDOLHATTÁL)
  árús az az ember lenne, aki árazná a termékeket.

  csak hogy a helyesírási anomáliákat tisztázzuk...

  Forrás: Helyesírási Szabályzat, A szótövek írása c. fejezet, 23.”
 • 16. nemfizetett 2009. szeptember 26. 14:51
  „álművelt Yossarian!
  A kunhalom - és Kun Halom írásképének magyarázata a sajtó hasábjairól:

  "A kunhalmok a Kárpát-medence alföldi területein található, mesterségesen létrehozott jellegzetes földhalmok. Nagy részük temetkezőhely, sírdomb, őr- vagy határhalom volt. Egykor több tízezer kunhalom állt az Alföldön. A kunhalmok mind prehisztorikusak, nem minden kunhalom a kun identitáshoz köthető, ezért is vezetjük be a ,,Kun Halom" fogalmát Ópusztaszer Kun Halmának létrehozásakor."”
 • 15. Yossarian 2009. szeptember 26. 14:10
  „hát igen.
  hol a disney park? az orrotok előtt. csak nem látjátok.
  ha valakinek a gagyi csak akkor felismerhető, ha céllövöldét lát, meg láncosforgót, és vizipisztoly árúst, az megérdemli.
  de aki leír olyan egetverő hülyeséget, hogyaszongya: "Kun Halomban, ami a fél Dél-alföld lakosságához köthető" , arra nem lehet mit mondani.
  így: Kun Halom
  hogy a helyesírási hibán túl a tartalmat már ne is említsük.
  vagy: mi a giccses és szittya a Szobori(!) búcsúban??
  magyarázzam el?! minek. úgysem értenéd.
  meg az is, hogy: "Rómában tanult egyháztörténetet"
  nos ez lehet, hogy neked nagy szám, de én nem esem hasra tőle. mint látható, nagyon kevésnek bizonyultak a római tanulmányai az Ópusztaszeri Emlékpark vezetéséhez.
  valójában én írtam rosszat. amit ez a faszi csinált az emlékparkból, az nem is szittya disney. egyszerűen csak mucsai zsibvásár.”
 • 14. flexsnake 2009. szeptember 25. 18:05
  „Nagyon helyes! Már régen ki kellett volna dobni!”
 • 13. kliff 2009. szeptember 25. 16:35
  „mihez értett nL?
  a haverokat kamumegbízásokkal gazdaggá tenni?!
  ha ehhez, akkor tényleg hozzáértő ember...”
 • 12. aranka2 2009. szeptember 25. 16:17
  „Szóval ez az a fickó, akit a hozzáértő szakember, Nagy László helyére ejtőernyőztettek minden szakértelem nélkül, mert politikailag megfelel a megyei fidesznek? Most meg rájöttek, hogy jó pártmunkásnak lenni nem elég? Csináljanak, amit akarnak, Pusztaszer így is, úgy is szittya giccs marad.”
 • 11. nemfizetett 2009. szeptember 24. 16:39
  „nem értem, mire ez az ellenszenv?!
  hol van ópusztaszeren disney? jártotok már ott? nyoma sincs ilyesminek. honnan tudni, mit akar a polgm.hiv.? bertollnokok!!!! magyar hozzaallas...”
 • 10. petic 2009. szeptember 24. 16:23
  „@Yossarian:
  - "Régi, hozzáértő szakember" - mihez értett ő? Volt egyáltalán koncepciója a parkról? Tudta, hogy miről szól, mi a lényege?
  - "Tornatanár" - légy szíves tájékozódj, mielőtt kommentálsz. Neked minimum Igazgató úr, aki Rómában tanult egyháztörténelmet, és Szegeden is tanított már az egyetemen!
  - "Giccses szittyapark" - ez fáj... Neked mi a giccses mondjuk a Kun Halomban, ami a fél Dél-Alföld lakosságához köthető? És ebben mi a szittya? Továbbá mi a giccses és szittya a Szobori búcsúban?? Megfordultál egyáltalán a parkban az utóbbi két és fél évben?”
 • 9. kunkac 2009. szeptember 24. 16:19
  „Ez kész vicc!Hívjátok vissza Nagy Lászlót ő legalább értett a dolgokhoz!”
 • 8. kunkac 2009. szeptember 24. 16:19
  „Ez kész vicc!Hívjátok vissza Nagy Lászlót ő legalább értett a dolgokhoz!”
 • 7. pille 2009. szeptember 24. 13:36
  „Mi az,hogy zárt ülésre hivatkozik Magyar Anna? Mindenkinek jogában áll megtudni a némber álláspontját.Nesze neked "jogállam".”
 • 6. IVY 2009. szeptember 24. 13:22
  „"giccses szittyapark"?
  Érdekes, én nem vettem észre.
  Ami kinn van (állandó kiállítások pl. a jurtákban....) nekem tetszik. Nagyon felemelő tud lenni.
  Disneyland akkor lenne, ha telenyomnák plusszban idióta körhintásokkal és céllövőldével.”
 • 5. Yossarian 2009. szeptember 24. 13:03
  „röhely.
  amikor a fitymasz átvette a hatalmat a megyei közgyűlésben, elküldték a régi, hozzáértő szakembert. hozták helyette ezt a tornatanárt, aki egy giccses szittya disneyparkot csinált Ópusztaszerből. és mostmár ez se jó? ez a cirkusz jól szemlélteti mi vár szegény kis országunkra, ha nyernek.
  szomorú.”
 • 4. honorus 2009. szeptember 24. 12:49
  „Ha megkérdeznék a faluban élők és az Ópuszatszeri polg hiv dolgozók véleményét az emlékpark vezetőjéről Magyar Annával értene egyet mindenki:)))))))”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lövöldözés és robbantás Szeged-Tarjánban

Szeged - Nagyon szimpatikus és a maga nemében egészen színvonalas amatőr filmet készítettek szegedi… Tovább olvasom