Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

Újra NAV-végrehajtás alatt az EHÖK-ös kávézó

Szeged – Alig vette át a Törpe és a Pöcike üzemeltetést, máris NAV végrehajtás indult az EHÖK közeli vállalkozás ellen.
Nincs szerencséje a kávézókat üzemeltető EHÖK-közeli cégeknek. A Kölcsey utcai SZTEAge-t működtető XEP Kft. milliós tartozása miatt felszámolás alatt áll, a Tisza Lajos körúti Pöcikét és a Kossuth Lajos sugárúti Törpét korábban működtető FR 1968 Kft. a hatóság kényszer törölte. A két kávézó egy januári vámos razzia után bezárt.

A Péntek Zsolt vezette H.M. Vagyonkezelő Kft. a kényszertörlést követően alig több, mint két hét alatt bejegyeztette a F.R.O. 1968 Kft.-t, ez a vállalkozás vitte tovább a Törpét és a Pöcikét. – A jogorvoslati eljárás befejeződött, a cégbíróság pedig helyben hagyta a NAV adószámmal kapcsolatos döntését; ezt a vagyonkezelő az előbbi levelemben rögzített körülmények miatt sajnálja, ugyanakkor tudomásul vette és gondoskodott a további működtetésről – válaszolta korábban írásban feltett kérdésünkre Péntek Zsolt.

A kényszer törölt, valamint az új céget is Borbola Róbert vezeti. Úgy látszik nincs szerencséje az EHÖK-közeli vállalkozásokkal: az új, F.R.O. 1968 Kft. ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal április végén végrehajtást indított. A NAV oldala szerint a kft. szerepel a végrehajtási eljárás alatt álló adózók listáján.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ujhelyi: Hazaáruló, aki uniós zászlót éget

Ujhelyi István az egyetlen Csongrád megyei politikus, akinek esélye van bekerülni az Európai Parlamentbe a vasárnapi választáson. Tovább olvasom