Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Újra párban Jónás Zsuzsa és Haller János

Szeged - Különleges premierre készül a 20 éves jubileumát ünneplő Szegedi Kortárs Balett: pénteken este mutatják be a kisszínházban A tudattalan című, kétrészes darabot, Duda Éva és Juronics Tamás koreográfiáját.
Az új produkcióról sorra megkérdeztük a táncosokat: ezúttal Jónás Zsuzsát és Haller Jánost.

– Határozott, domináns nőt táncolok Duda Éva darabjában – meséli Jónás Zsuzsa, aki korábban Juronics Tamás koreográfiáiban, a XX. században és a Hattyúk tavában is szerepelt. – Nem először alakítok egy olyan nőt, aki mindenkit megkap. Partnerem Haller János – a társulaton belül csak Johnny. Össze kellett szoknunk, hiszen a táncban magas lánynak számítok, ezért a páromnak igazodnia kell hozzám az emelésekkor. Megkönnyítette a munkát, hogy már a Hattyúk tavában is együtt táncoltuk a két főszerepet.

– Közös történetünkben az alárendelt figura szerepét játszom. Zsuzsa vezet engem – meséli Johnny, akit az Új világban, a Szentivánéji álomban és az Atlantiszban is láthatott már a közönség.

Haller János és Jónás Zsuzsa – próba után.
Fotó: Frank Yvette

Duda Éva koreográfiájának, A zöld szalonnak állandó témája a nemek közti vonzalom sokfélesége. – Czár Gergővel tangózom, a kérdés, hogy ez valódi vonzalom, vagy inkább feszültség, nyitva marad – árulja el Johnny.

– A tudattalan második részében, Juronics Tamás Semmi és soha című balettjében nincs lineáris történet. Számomra azonban fontos, hogy átérezzem a darab mondanivalóját. Mégis történetet adok elő, érzéssel, e nélkül nem tudnék táncolni – hangsúlyozza Zsuzsa.

Juronics Tamás balettje sokféleképpen értelmezhető – fűzi hozzá Johnny –, a megfogalmazhatatlant próbálja meg mozgással elmondani. A Semmi és soha kemény zenéje, különös kellékei – az emberi szervek látványa – biztosan nyomot hagynak majd a nézőben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Füstmentesít a minisztérium

Szeged - A vásárhelyi példa országos törvénnyé válhat, az egészségügyi tárca tervei szerint tilos lenne a dohányzás a játszótereken is. Tovább olvasom