Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 3°C

Újra szabad az út a Kossuth Lajos sugárúton

Szeged - Tegnap óta megint járható a Kossuth Lajos sugárút a Damjanich utcától a nagykörútig kétszer két sávon, a Tisza Lajos körútig kétszer egy sávon. Az autósok ennek ellenére elkerülték. Hétfőtől jelentősen változik a rókusi csomópont terelési rendje.
Megírtuk, hogy megnyitják, és meg is nyitották tegnap reggel a szegedi Kossuth Lajos sugárutat. Az autósok azonban nem akartak hinni a szemüknek, inkább csak kerülgették az egykor kedvelt főcsapásukat a Damjanich utca és a Tisza Lajos körút között. A reggeli csúcsban két helyen volt fennakadás. A Teréz utcáról már bekanyarodhatunk kis ívben jobbra, a belváros felé, de a Kossuth Lajos sugárút eddig használt terelősávján rövid időre kint felejtették az „előzni tilos" táblákat. Így sokan az utóbbi hónapokban tanult rutin szerint nagy ívben kanyarodtak jobbra, és szembe találták magukat egy forgalmat irányító munkással – tolatniuk kellett.

A másik nehézkes szakasz szintén a belváros felé vivő oldalon volt. A Párizsi körúti kereszteződésen egyenesen át lehet már hajtani, csakhogy a sarkon dolgozott még egy munkagép, és munkások simították a villamospálya szélét. Ettől a villamospótló busz nem fért be, mögötte feltorlódott a sor, a körúton pedig jobbról és balról elindultak a kamionok, a dühödt sofőrök rázták az öklüket. A gyalogosok és a kerékpárosok szintén balesetveszélyes helyzeteket produkáltak; megszokták, hogy keresztbe-kasul átvágnak az eddig kihalt sugárúton. Tegnap a nagyobb forgalom ellenére is átsétáltak.

Még dolgoznak az építők, de kétszer két sávon már járható a Kossuth Lajos sugárút. Fotó: Frank Yvette
Még dolgoznak az építők, de kétszer két sávon már járható a Kossuth Lajos sugárút.
Fotó: Frank Yvette

Délelőtt eltűntek a zavaró táblák; zöld mellényes építőmunkások segítettek a Kossuth Lajos sugárút és a Damjanich utca kereszteződésében feltorlódott kocsiknak, buszoknak. A Teréz utcai terelőúton jövőknek van ugyanis elsőbbségük, de mostantól jóval többen kanyarodnak a Kossuth Lajos sugárútról a Damjanich utcára, ezért érdemes figyelni. Délután elcsitultak a hullámok; változatlanul gyér forgalmat láttunk a Kossuth Lajos sugárúton.

Újra szabad az út a Kossuthon. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Zárva a Pulz és a Vásárhelyi Pál utca egy része

A kivitelező hétfőtől a Pulz és a Vásárhelyi Pál utca villamosvágányain dolgozik, ezért az érintett utcarészt lezárják, a rókusi pályaudvar felől érkező autósok a Szilánkkal szemben nyíló szervizúton át kerülhetnek. A rókusi csomópontot két irányból megnyitják; az Izabella hídról egyenesen és balra, a Rókusi körútról pedig balra és jobbra is tovább lehet menni. A buszok is a csomóponton át járnak. Ez annyit jelent, hogy a Szatymazi utcai, Rókus pályaudvari és Pulz utcai megállókban már nem állnak meg, helyette a Rókusi körúti és a Kossuth Lajos sugárúti megállóban lehet felszállni a buszokra a belváros felé. Az 1V villamospótló busz továbbra is a Szatymazi utca, Rókus pályaudvar és Szilánk megállóban áll meg.

Olvasóink írták

  • 1. 1131 2010. április 11. 21:19
    „megérte várni...... valakinek biztos -.-”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvosnak készül a megye legszebb sportolónője

A sport és az egyetem a legfontosabb Dalmády Szandra életében – a 22 éves lányt választották olvasóink Csongrád megye legszebb sportolónőjének. Tovább olvasom