Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Újra választ Baks

Baks - Megismételt választást tartanak vasárnap Bakson, ugyanis az októberi voksoláson sokan iratok nélkül szavaztak. A jegyző bízik benne, hogy a település megtanulta a leckét.
– Megyünk szavazni, visszük a személyit is. Kaptunk értesítőt, azon is felhívták a figyelmünket arra, hogy a lakcímkártyát is vigyük. Az októberi választás utáni izgalom elült, azóta csend és nyugalom van – mondta tegnap a baksi faluközpontban Rostás Jánosné. Az idős asszony Csurár Mihállyal együtt arról beszélt, köztudott, hogy a településen mindenki ismer mindenkit, mégsem szavaznának iratok nélkül.

Megírtuk, a Csongrád Megyei Területi Választási Bizottság október 16-án megsemmisítette a baksi eredményeket, mert kiderült: a településen a szavazatszámláló bizottság engedélyével a lakosok iratok nélkül szavaztak. A megismételt választást most vasárnap tartják.

– A jegyzőkönyvvezetőket lecseréltem, a szavazatszámláló bizottság tagjai viszont maradtak. Őket a testület választja, de nincs képviselő-testület. Megbízatásuk egyébként is a következő általános választásokig tart – mondta Heinerné dr. Kecskés Aranka. Baks jegyzője hozzátette, két jobbikos jelölt visszalépett, a polgármesteri székért Búza Zsolt és Mihályné Tóth Margit indul.

Heinerné dr. Kecskés Aranka, aki egyben a helyi választási iroda vezetője is, elmondta, a jegyzőkönyvvezetők „erős kiképzést kaptak". – Azt gondolom, megtanulta a leckét Baks. Az esetleges törvénysértésről a jegyzőkönyvvezetők azonnal értesítenek, és akkor intézkedem. Ez a választások felfüggesztését is jelentheti – tette hozzá a jegyző.

A választás költségeit a központi költségvetés állja, ugyanakkor erre még csak ígéretet kaptak, pénzt egy fillért sem – közölte a jegyző.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papné: Még nem fogták fel a tanárok és a szülők

A helyzet nem reménytelen, de kilátástalan – mondta a közoktatást érintő jövő évi változásokról a Pedagógusok Szakszervezetének szegedi titkára. Tovább olvasom