Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Újraindította a vágást a Pick

A Pick Szeged Rt. régi-új vágóüzeme tegnap óta újra dolgozik: ezt Kovács László elnök-vezérigazgató Budapesten megtartott sajtótájékoztatóján hivatalosan is bejelentette.
A beszállító sertéstenyésztők számára biztos bevételt garantál a Picknél tegnap beindult vágóüzem, emellett új munkahelyeket teremt. Kovács László, a Pick Szeged Rt. elnök-vezérigazgatója tegnapi, budapesti sajtótájékoztatóján azt is elmondta, az év végéig még tart a vágóhíd bejáratása, csak heti két-három alkalommal vágnak, január 2-ától azonban már teljes kapacitással dolgoznak. Akkortól heti 8-9 ezer sertést fogad majd az üzem.

A másfél évvel ezelőtt leállított vágóhíd engedélyeztetése, beindítása 300 millió forintba került, 2006-ban pedig közel 1 milliárd forintot költenek fejlesztésekre. Már jelenleg is az ország legnagyobb, legkorszerűbb vágókapacitásával rendelkeznek. A vállalatcsoporton belüli szakosodás következtében Szegeden vágják le az összes sertést, s itt dolgozzák fel a szalámi alapanyagát képező 120 ezer nagy súlyú disznót. Belőlük készül az úgynevezett nemespenésszel bevont szárazáru, amelyből szeretnék a rendszerváltás előtti idők 9-10 ezer tonnáját piacra dobni. Pécsett (valamint a bajai és alsómocsoládi üzemekben) pedig húscentrum jön létre 500 ezer sertés feldolgozására.

Kovács László elmondta: március óta – amióta a Délhús megvásárolta a Pick részvényeinek első egyharmadát – folyamatosan csökkentik a veszteségeket. A Pick Rt. tavaly 6,4 milliárd forintos veszteséggel zárta az évet, 2005-re pedig már csak 1 milliárdot várnak 30 milliárd forintos árbevétel mellett. Jövőre néhány száz millió forintos pozitív eredménnyel számolnak és 40 milliárdos árbevétellel kalkulálnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szefo Rt. felvenné a bezáró ruhagyár dolgozóit

Karácsonyig állnak alkalmazásban a felszámolás alatt álló Timax Alfa Kft. dolgozói, a volt… Tovább olvasom