Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Újraválasztották Búza Zsoltot a baksiak

Folytathatja a megkezdett munkát Búza Zsolt. Az előzetes eredmények szerint ugyanis a baksiak vasárnap ismét a régi polgármestert választották meg a település vezetőjének.
Időközi választást tartottak vasárnap Bakson. Lapzártánkkor még összesítették az eredményeket. Lajkó Norberttől, a falu jegyzőjétől azonban megtudtuk: a részeredmények szerint a szavazásra jogosultak ismét az eddigi polgármestert, Búza Zsoltot választották meg a település első emberének.

A régi-új polgármestert vasárnap éjjel telefonon értük el – egyelőre azonban nem kívánta kommentálni a választás nem hivatalos eredményét.

Korábban úgy nyilatkozott lapunknak, ha ő nyer, folytatja amibe belekezdett. Folyamatban lévő és nyertes pályázataikra gondolt: például az ivóvízjavító programra, a faluközpont-rehabilitációra, vagy a Bárka szálló létrehozására, amivel új munkahelyeket teremthetnek. Kötelező feladatként eleget tenne annak az uniós kötelezettségnek is, hogy 2015-ig kialakítsák a szennyvízhálózatot Bakson.

Mint megírtuk, a helyi képviselő testület decemberben oszlatta fel magát, mert négy képviselő nem tudott együttműködni a polgármesterrel, és fordítva. A grémium tagjai személyes vitákról, kicsinyes érdekellentétekről számoltak be lapunknak. A településen az utóbbi hónapokban egyre rosszabb lett a közhangulat, a falu két részre szakadt: akik Búza Zsoltot, és akik Mihályné Tóth Margitot támogatták. A 2010-es választáson Mihályné Tóth Margit indult Búza Zsolt ellen a polgármesteri székért. Akkor a névjegyzékbe vett 1668 választópolgárból 951-en mentek el szavazni, 426-an voksoltak Mihályné Tóth Margitra, 507-en Búza Zsoltra. Úgy tudjuk, ezúttal többen mentek el voksolni, mint 2010-ben.

Az időközi választáson is Búza Zsolt és Mihályné Tóth Margit mérettettek meg. A hat tagú képviselő-testületbe most 19 jelölt szeretett volna bejutni – de hogy közülük kik nyerték el a tisztséget, azt egyelőre nem lehet tudni.

Olvasóink írták

 • 16. csakszomszéd 2012. február 29. 14:31
  „Vasárnap sajnos nem Isten döntött, hanem az Ördög járt Bakson. A tízparancsolatot ismeri a polgármester úr, vagy csak szundikálni jár a templomba? Ha valaki Istenfélő, akkor egészen kisgyerek korától jár a templomba, mert valószínű, hogy a szülei is azok. A mi esetünkben a polgármester úr azóta aktív templomba járó, amióta felépült a templom, ennek 2 éve csupán. De elérte, hogy a templomban is egymástól elkülönülve üljenek a megosztottság miatt az emberek. Neki ez tetszik! Az lehet, hogy együtt ették a babgulyást, de nagyon sok embert nem láttak szívesen, olyan is volt akit kizavartak a rendezvényről. Az utolsó mondatát kedves asszonyom ajánlom a polgármester úr figyelmébe, ha naponta ezerszer leírná, pár éven keresztül, nem-e jobb emberré válna egyszer.”
 • 15. cígányasszony 2012. február 29. 09:19
  „Első sorban hálát adunk ISTENNEK hogy gondot visel a BAKSI NÉPRE! ! Nem hiába!! ,hogy tudjátok ISTEN nem személyválogató,és nem gyülölködő,mi nagyon sokat imátkozztunk hogy legyen Bakson áldás minden népre mindegy ki milyen származású de mi egységessen egy szívvel egy lélekkel kértük az ÚR JÉZUST hogy hozzon szeretett és békességet,a Baksi népre.mielött TEMPLOM ,ÉS BÚZA ZSOLT ÚR POLGÁR MESTER LETT VOLNA mi már akkor imátkoztunk azért hogy egy őszinte igaz ,ISTEN félő embert tegyen a vezető székbe ,és ISTEN meghallgatta imáinkat a Roma Keresztény gyülekezetben! És azóta sok minden úgy történt ahogy ISTEN döntött és most is úgy van ,AZ Ő AKARATA HATALMAS,ÉS SENKI NEM ÁLLITHATJA meg !! ,Hívj segítségül nyomorúságod idején és én megszabaditlak téged és te dícsőitesz engem,,ezt mondja az úr!! zsolt:50-15 és mi ezt tettük..és mindegy FEKETE-FEHÉR az nagyon jó el kell férjen úgy mint eddig!!!mert a BAKSI romákkal szüleitek vagy nagy szüleitek eddig is meg voltak békében szeretetben gondolkodjatok el milyen is volt az ??? És a zongorán a billentyü milyen jól elférnek nem?most együtt esszük ennek örömére a babgulyást-fánkal,és még lesz hozzá lekvár is méghozzá házi készítésű igazi Baksi kajszibarack amit a magyarok ajálottak fel,nektek is jut gyertek szeretettel várunk benneteket!!!,,Mert ha szeretet nincs bennem mit sem érek,,ezt mondja az Úr!!!”
 • 14. antoniusz 2012. február 27. 20:14
  „Reméljük hogy maradt még babgujásnak való, és lessz elég csirke, kacsa,liba, amiket beigért BZS mostmár polgármester! Azért mert kell ám egész évben etetni ennyi éhes szavazót! Vagy a beetetésnek vége most jön a való világ! Nekünk adófizetőknek! Mert valakinek ki kell fizetni a sok bab meg fánk árát! De a feljebbvaló majd segít, ne féljünk,és még az is előrordulhat hogy tényleg megnézik hogy utcánként ki kire szavazott!”
 • 13. rezice 2012. február 27. 18:30
  „cs szomszéd!!Mi it élünk felül írja!!Gyere éljél velük!!”
 • 12. csakszomszéd 2012. február 27. 18:24
  „dottika,- a szokás mióta írja felül a törvényi előírást, ami leszabályozza mi a törvényes választáskor.Hát ez nem, de a sör sem megengedett senkinek ezen a napon.”
 • 11. dottika 2012. február 27. 18:17
  „A többség akaratát el kell fogadni mindenkinek. a romákat pedig mindenki vihette aki akarta szavazni .Azokon a településeken ahol sokan vannak ez a szokás. Ez csak autó és sör kérdése.”
 • 10. rezice 2012. február 27. 18:16
  „Ingyen tüzifát,sok munkát /az nefélj nem kell,segély az igen/ múzeum az igen ,bárka vad kacsa szálló azigen.7éve fizetjük a csatornát az igen bele sza..i,mégnem lehet.Majd csak 2050-be az igen.Hazudozni az igen.Nyugdijasokat hülyiteni az is igen.It azégvilágon nemfog tőrténni semmi.”
 • 9. csakszomszéd 2012. február 27. 17:17
  „Tehát van jogorvoslati lehetőség. Akkor mire vártok óvjátok meg!!!!!!Új szavazást. Sok ember a változtatás miatt ment el szavazni, de ha lepaktálnak a kisebbségi vezetőkkel? Mit kaptak vajon azért, hogy az egész telepnek kötelező volt szavazni? <moderálva>”
 • 8. Hannibal-ante-portas 2012. február 27. 15:37
  „Először is addig nem beszélhetünk végeredményről, amíg a törvényben biztosított jogorvoslati idő nyitva áll. Ezért helyes a jegyző és az újság megfogalmazása is.
  Másodsorban az alábbi linken elérhetők a polgármesteri és a képviselői eredmények is:

  http://www.valasztas.hu/hu/ovi/588/588_2_index.html

  Itt megtalálható a választási jegyzőkönyv szkennelt példánya. Ez ugyanis az országos választási iroda honlapja, ahová a helyi választási iroda vezetőjének, azaz a jegyzőnek kell az adatokat szolgáltatnia.”
 • 7. sokatmondó 2012. február 27. 15:33
  „Tisztelt Számlagyáros Képviselő Úr! Arra lennék kíváncsi maga mennyi adót fizet be?”
 • 6. encsi79 2012. február 27. 15:02
  „Szavazati arányokat lehet tudni?Kik jutottak be képviselőnek?A baksi honlapon nem találok semmit.”
 • 5. csakszomszéd 2012. február 27. 14:25
  „Javaslom alpolgármesternek K.G-t pénzügyi bizottság elnökének K.J-nét., a szociális bizottság elnökének L.S A-t.
  Külsős tagnak D.P.-tanár urat. , T.F.K.-t és S.U.I-t hogy ők se maradjanak már ki semmi jóból, ha nem jutottak be.
  Csak remélem, hogy a régi négyes két tagja nem futamodik meg és bátran harcol tovább!”
 • 4. Szúrkoló 2012. február 27. 12:49
  „Kedves Zsolt!!! Gratulálunk a győzelmedhez!! Arra kérünk, hogy ha eddig hazudtál éjjel,nappal, meg a választáskor, ezután már ne tedd, tegyél úgy , mint hívő katolikus ember! Tudod a hazugságot a tízparancsolat is tiltja!!!
  Ha netán a legközelebbi választáson nem nyersz,mert akik eddig hittek neked,akkor már nem,tekintettel a püspök Úrral való jó kapcsolatodra,úgy , mint a szomszéd község polgármestere- elmész papnak.”
 • 3. falubeli2 2012. február 27. 12:26
  „Alkotmányos királyság!Szomorú.Mert Baks megérdemli!”
 • 2. falubeli2 2012. február 27. 12:09
  „Alkotmányos királyság! Szomorú.
  Mert Baks megérdemli!”
 • 1. csakszomszéd 2012. február 27. 09:20
  „Maradt Bakson a királyság! A jegyző úr első kézből adta tudtára a nagyvilágnak a még ki nem adható nem hivatalos szenzációs eredményt, amit a falusiak és főleg az érintettek jóval később tudtak csak meg. Remélem amikor az adókat kell behajtani, azokat is érinti majd a behajtás, akiket szervezetten hordtak fel a Mária- telepről. Csak győzze a polgármester a sok ígéretét betartani. Már hétfőtől hosszú sorok kígyóznak az önkormányzat előtt.... egész éven át! Nem tudom a falu ez évi költségvetése elég lesz-e rá? ,,Mert Baks megérdemli!"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszóház a Waldorfban

Szeged - Játszódélelőttöt szerveztek az általános iskola iránt érdeklődőknek szombat délelőtt a… Tovább olvasom