Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Újraválasztották Búza Zsoltot a baksiak

Folytathatja a megkezdett munkát Búza Zsolt. Az előzetes eredmények szerint ugyanis a baksiak tegnap ismét a régi polgármestert választották meg a település vezetőjének.
Időközi választást tartottak tegnap Bakson. Lapzártánkkor még összesítették az eredményeket. Lajkó Norberttől, a falu jegyzőjétől azonban megtudtuk: a részeredmények szerint a szavazásra jogosultak ismét az eddigi polgármestert, Búza Zsoltot választották meg a település első emberének.

A régi-új polgármestert tegnap éjjel telefonon értük el – egyelőre azonban nem kívánta kommentálni a választás nem hivatalos eredményét.

Búza Zsolt
Búza Zsolt
Korábban úgy nyilatkozott lapunknak, ha ő nyer, folytatja, amibe belekezdett. Folyamatban lévő és nyertes pályázataikra gondolt: például az ivóvízjavító programra, a faluközpont-rehabilitációra, vagy a Bárka szálló létrehozására, amivel új munkahelyeket teremthetnek. Kötelező feladatként eleget tenne annak az uniós kötelezettségnek is, hogy 2015-ig kialakítsák a szennyvízhálózatot Bakson.

Mint megírtuk, a helyi képviselő-testület decemberben oszlatta fel magát, mert négy képviselő nem tudott együttműködni a polgármesterrel, és fordítva. A grémium tagjai személyes vitákról, kicsinyes érdekellentétekről számoltak be lapunknak. A településen az utóbbi hónapokban egyre rosszabb lett a közhangulat, a falu két részre szakadt: akik Búza Zsoltot, és akik Mihályné Tóth Margitot támogatták. A 2010-es választáson Mihályné Tóth Margit indult Búza Zsolt ellen a polgármesteri székért. Akkor a névjegyzékbe vett 1668 választópolgárból 951-en mentek el szavazni, 426-an voksoltak Mihályné Tóth Margitra, 507-en Búza Zsoltra. Úgy tudjuk, ezúttal többen mentek el voksolni, mint 2010-ben.

Az időközi választáson is Búza Zsolt és Mihályné Tóth Margit mérettettek meg. A hattagú képviselő-testületbe most 19 jelölt szeretett volna bejutni – de hogy közülük kik nyerték el a tisztséget, lapzártánkig nem derült ki.

Olvasóink írták

 • 4. Szúrkoló 2012. február 29. 17:17
  „Infó: Hát nagyon élhető falu Baks! Kettészakadt, Egyik fele felemelve,a másik letiporva, a civil szervezetek sorra megszüntek, a faluház csak kivételes eseteknek használható. Egyik felét fekarolják, a másik mehet búsba. Tényleg élhető. A templomot meg tudomásom szerint az egyházmegye építette.”
 • 3. howatowabb 2012. február 29. 13:09
  „Hova lett a többi hozzászólás?”
 • 2. rezice 2012. február 28. 13:24
  „Akkor soroljad!!!”
 • 1. info 2012. február 27. 11:31
  „Gratulálok! Az eddigi munkája által mind szép és élhető falut teremtett. Számos épületet az unió követelményeinek megfelelően alakítottak ki általa, amit a látássérültek is tudnak használni ugyanis számukra is van feliratozás, hogy épp hol merre járnak. Tessék csak megnézni a baksi templomot is! ami ráadásul akadálymentesített és kulturált mosdóval van ellátva! Tessék mondani hol van ilyen?! Még lehetne sorolni számos példát ami csak előnyére válna nagyon sokaknak, de az irigységük nem engedi meg, hogy az orruknál tovább lássanak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisregényt írt Pajor professzor

Pajor László szegedi urológus egyetemi tanár kisregényt írt az apósáról, akit 1950-ben 4 év fegyházra ítéltek. Tovább olvasom