Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Újságíróbál Gáspár Lacival

Mi kell egy jó bálhoz? Legyen jó a vacsora, italban sem legyen hiány, játsszon jól a zenekar, és legyen egy olyan énekes, akinek a neve igazán jól cseng a hazai popéletben. Nos, a szervezők pontról pontra megvalósítják a receptet, most már csak a vendégek hiányoznak, és máris együtt a jó bál.
– Nos, a vendégek sem hiányoznak, mert éppen hogy csak meghirdettük a Csongrád megyei újságíróbált, és máris több mint 100 vendégünk van. A bált viszont csak a jövő hét végén rendezzük meg, úgyhogy van még idő a jegyvásárlásra – tájékoztatott Rózsa B. György, egykori rádióriporter (ma egy nemzetközi kiadvány főszerkesztője) aki éppen 11 éve szervezi mind Budapesten, mind pedig vidéken az újságíróbálokat.

– Kinek szól a bál?

– Mindenkinek. Elsősorban természetesen a média munkatársainak, függetlenül attól, hogy a kolléga melyik újságíró szervezet tagja, vagy szabadúszóként árulja tehetségét. Viszont, ahogy a média sincs meg az olvasók, hallgatók vagy a nézők nélkül, miért kellene kizárni őket erről a bálról? Nagy szeretettel várunk mindenkit, akit érdekel a program vagy a résztvevők személye. Tizenegy éves szervezőmunkám során első alkalommal kértem helyi segítséget a szervezéshez, és a Pálma Reklámstúdió vezetőjétől, Elekes Zoltántól tudom, hogy idén nem szerveznek Hajtás Bált, tehát itt az alkalom, hogy tisztelettel meghívjam annak a bálnak is a közönségét, érezzék jól magukat – idén, velünk együtt!

– Bál bált követ a Hotel Forrásban. Lesz e speciális, más báloktól eltérő menü?

– Az biztos, hogy nem lesz egyenmenü, de annyira a szezon elején leszünk, már ez is biztosíték, hogy újdonságnak fognak számítani étkeink. Nem sorolom fel mind a három, választható menünk kínálatát, csak azt, amelyiket a kímélő étkezést gyakorlóknak szolgál fel a Forrás személyzete: gyümölcsös pulykagalantin, füstölt libamell tárkonyos öntettel, csongrádi szűzpecsenye majonézes jércemellsalátával, francia pirítóssal. Ez volt az előétel. Főétkezés: grillezett csirkemell vajon pirított csirággal, gyöngyhagymával és gombával, burgonyás rétescsokorral és zöldséges rizzsel. Befejezésként Piramis tortaszeletet kap a vendég fehércsokoládé-golyó mogyoróval, kapucsínókocka narancsöntettel. Elekes Zoltánnak köszönhetően egész éjszaka kóstolhatják a Sóshalmi Pincészet és a tállyai Szent Vincze Pince italkínálatát, és a borsodiak prémium söreit.

– Végére maradt a sztárvendég…
– Valóban, Gáspár Laci egyetlen év alatt sztárrá nőtte ki magát. Tavaly is fellépett néhány újságíróbálon, akkor még vendégénekesként hirdettük, de mindenki tudja, hogy 2005-ben szinte minden zenei díjat bezsebelt, amit csak lehetett. Ezért esett rá a választásom. Remélem, a jövő szombaton a bál vendégei is megerősítik, jó volt a döntés. A lányok sikere után három hegedűs fiú megalakította a Princek nevű együttest, akik – az őket ajánló műsorszervező szerint – minimum olyan jók, mint nagynevű hölgy társaik. A döntés ebben a kérdésben is a vendégekre marad. Az Atlantis Együttesről csak annyit, hogy a fővárosi zenekar több mint húsz éve játszik a bulikon, remélem, Szegeden is a megszokott sikerrel. Jegyek Szegeden, a Pálma Reklámstúdióban kaphatók, az Arany János utca 7. szám alatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Médiabál lesz Szegeden

Médiabált rendeznek jövő héten szombaton Szegeden. Évek óta nem volt a Csongrád megyei sajtó… Tovább olvasom