Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Újszentiván uniós pénzre számít

A szavazatok 63 százalékával lett Újszentiván polgármestere a falu korábbi képviselője, Putnik Lázár (képünkön). A 29 éves fiatalember úgy véli: társadalmi összefogással juthat előre a település.
Tudatosan készült feladatára Újszentiván polgármestere, Putnik Lázár: kérdőíves közvélemény-kutatást szervezett a faluban. Erre támaszkodva állította össze programját. A legtöbb megkérdezett a csatornázás hiányára és a járdák állapotára panaszkodott. A halk szavú faluvezető fiatal kora ellenére megfontolt. – Felelőtlenül nem szeretnék egyik utcarészhez sem nyúlni, először meg kell vizsgálni ezeket a területeket. A falu egyes részein a földnek jó a vízbefogadó képessége, itt valószínűleg elegendő lesz a szikkasztó. Vannak viszont agyagos területű utcák is, a legkritikusabb a Boján utca állapota – mondta.

A polgármester szerint az óvoda ügyét is meg kell vizsgálni, hiszen egyik évről a másikra tíz fővel csökken az amúgy is kis létszám, az újszentiváni gyerekeket a szülők Szegeden járatják óvodába. – Ha elviszik a gyerekeket, az iskolába sem fogják visszahozni őket – véli. Az iskolaépület karbantartását, felújítását a 2007-ben megnyíló uniós forrásokból tervezi fedezni a település.


Névjegy


Putnik Lázár 1977-ben született, a szegedi tanárképző főiskolán diplomázott biológia–környezetvédelem szakon, majd Szarvason környezetgazdász-agrármérnöki diplomát szerzett. Családi gazdálkodó. Az elmúlt négy évben képviselőként tevékenykedett, most ősszel 561 vokssal polgármesterré választották. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vidék legnagyobb adótartozója szegedi

Egy szegedi székhelyű cég közel négymilliárd forinttal tartozik az adóhatóságnak. Tegnap kerestük az… Tovább olvasom