Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Újszerű előadásaival hódít a bábszínház

Három dél-alföldi megyéből járnak a szegedi bábszínházba, mely az idén ünnepli fennállásának hatvanadik évfordulóját. Kövér László igazgató szerint a teátrumnak nem versenytársa a tévé.
Már a harmadik ovis csoport érkezett a minap a Tisza Lajos körúti bábszínházba a Varázsecset című előadásra. A hangos gyereksereg a százhúsz fős nézőtérre vonult, ami szinte teljesen megtelt. Kis idővel kihunytak a fények, és minden szempár a színpadra szegeződött – ahol kezdetét vette a paraván nélküli, nyitott előadás. A látványos, zenés darab – amelyben jelmezes színészek is szerepelnek – egy kínai kisfiú kalandjait mesélte el, aki egy csodaecsettel életre keltette, amit megfestett. A kicsik a veszélyes helyzetekben láthatóan nagyon szorítottak a hősnek, máskor pedig nagyokat kacagtak, és kommentálták a történteket.

Kövér László, a bábszínház igazgatója az előadás után elmondta: a főleg négy és tíz év közti közönség ma már ötven kilométeres körzetből érkezik az édesapja nevét viselő teátrumba. A vasárnapi előadásokon előfordul, hogy több a szülő, mint gyermek. Tavaly tizenhétezren látták a bábszínház százhetven előadását.

Az igazgató nem tartja konkurenciának a számítógépes játékokat, a tévét és a mozit. Szerinte a bábszínház nagyobb, gazdagabb élményt nyújt a gyermekeknek. A kor elvárásaihoz úgy próbálnak idomulni, hogy az előadások látványvilágát projektoros kivetítővel, fényekkel és színészekkel pörgetik fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sírrablók is jártak az elhagyott kriptában

Ismeretlenek megbontottak egy kriptát a szegedi Belvárosi temetőben. Az elhanyagolt, szemetes… Tovább olvasom