Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Újul a bolt, csúful a tér

Felújítják a Csillag téri ABC-t. Az boltépítők közben tönkretették a vadonatúj kispiacot, a nemrég elkészült bicikliutat, és bűzlő szemétdombot csináltak a parkolóban. Két napig vártuk a választ a Spar kommunikációs vezetőjétől az írásban feltett kérdéseinkre. Nem tudtuk meg: mit csinálnak pontosan?
A kispiacon az átépítés miatt negyede a forgalom a nyáron szokásosnak. Fotó: Segesvári Csaba
A máskor élénk Csillag téri mögötti kispiacon minap reggel alig lézengett néhány vásárló. Két hét szünet után két hónapig élvezte a környék a dekoratív árudákat, most a Spar átalakítása újabb másfél hónapra betett az árusoknak. Az élelmiszerboltnak talán éppen ez a leggyérebb forgalmú időszaka, de pont akkor kezdtek építeni, amikor az ABC környékének szépítése elkészült.

– Negyede a forgalom a nyáron szokásosnak, kiesik a gyümölcsszezon. Mire visszaszoknak a vásárlók, vége a paradicsomnak, lemegy az őszi- és a sárgabarack – legyintett standja mögül Barátné Dimovics Edit, csak a bolt tátongó doboza néz rájuk. Alig árult valamit az elmúlt hetekben Zsótér János. Bosszankodva mondja, csak azt kérdezi meg nála egy-egy tévelygő, hol talál a közelben bankautomatát. Mert az ABC bejáratával és üvegfalával együtt a kártyás pénzkiadót is elvitték. Tájékoztató sehol, az árusok az orrunk előtt igazítják útba Bera Mártont. Szájhagyományból tudják mondani a férfinak, legközelebb az Olajbányász téri postán lehet pénzt kivenni, de négy után és hét végén már csak a Retek utcai áruház mellett. Redentzkiné Tóth Éva hírlapos hiába rendelte meg az újságokat, mivel se ABC, se piac, se bankautomata, nem jár felé a madár se.

Megspórolták a választ

Két napig vártuk a választ a Spar kommunikációs vezetőjétől az írásban feltett kérdéseinkre. Nem tudtuk meg: mit csinálnak pontosan? Mikorra készül el? Visszaállítják-e a bankjegy-automatát? Hogyan rendezik a kivitelezőik okozta károkat?

Nemrég felállt a bódéja elé a járdára egy szállítókamion, ki sem látott.
És nem is a panoráma az igazi gond, hanem hogy a nehéz szállítójármű alatt megrogyott az új bicikliút, beszakadt a csatorna. Benézünk, az üzlethelyiségben sürögnek a munkások. Rakják a járólapot, polcsorokat állítanak be. A tetőn is dolgoznak, az oldalfal még nyilván ezután kerül a helyére. A biztonsági őrök magyarázzák, az üzlet a hónap végén nyit, addigra mindenkinek el kell készülnie. Megyünk a bolt mögötti parkolóba.

A szelektív kuka mellett barakk a munkásoknak. És szemét mindenfelé, a bokrok alján rothadó darált hús nejlonban, arrébb tejeszacskók, mellette félig telt flakonok. Förtelmes a szag. A pizzériában megtudjuk, hogy legalább a lakók azért néha takarítanak. Aki már nem bírja elviselni a bűzt és a látványt, fogja, és összeszedi a szemetet. Már nagyon elegük van a boltfelújításból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balogh László a Magyar Televízió kuratóriumi elnökségében

A Magyar Televízió tízfős kuratóriumi elnökségének tagja lett Balogh László, akit a… Tovább olvasom