Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 17°C Még több cikk.

Üllési repitészta, algyői reklámbor

Algyő, Szatymaz, Üllés- A településeknek is kell saját magukat reklámozni - véli Molnár Áron algyői polgármester. A nagyközségnek címeres autóillatosítója is van, másutt a fahordóban érlelt pálinkán vagy éppen házitésztán szerepel a település logója.
– Fontosak azok az ajándéktárgyak, amik Üllést jelképezik. Ez mutatja az identitásunkat, hogy milyen helyi értékekre vagyunk büszkék – mondta Nagy Attila Gyula üllési polgármester. A Csongrád megyei kistelepülések közül sokan készíttetnek egyedi ajándéktárgyakat településük logójával. Jut belőlük testvértelepüléseikre, ünnepek idején ajándékcsomagot készítenek össze belőlük.

– Testvértelepüléseinknek főleg a saját üzemünkben készült száraztésztát adjuk ajándékba az üllési logóval ellátott egyedi díszcsomagolásban. Van dísztáskánk, pólónk és autóra ragasztható matricánk is a nagyközség logójával. De esernyőre is rakattunk már ilyet. A logó néhány éve készült el, amibe belerajzoltuk a horgásztavunkat, amire a leginkább büszkék vagyunk. Mivel nincs fizetőképes turizmusunk, így évente maximum százezer forintot áldozunk reprezentációs ajándékra. Ez az összeg szerepel a település költségvetésében – mondta a polgármester.
 
Repitárgyak. Fotó: Kovács László

Algyő nemrég változtatta meg arculatát, a nagyközséget a Tisza virágaként hirdetik honlapjukon. – Ezt az új szlogent és logót tettük rá egy csomó ajándéktárgyra, amiből egy egységes csomagot tudunk készíteni és ajándékba adni különböző ünnepek alkalmából – mondta Molnár Áron polgármester. Szerinte nemcsak cégeknek, hanem a településeknek is kell saját magukat reklámozni. – Régebben sok helyről kaptam ajándékot. Ha a kezembe vettem, mindig eszembe jutott róla az adott település. A nagyközség címerével készíttettünk egy Algyő kedvenc bora elnevezésű vörösbort. Ez ugyan még Szekszárdon készül, de a mi ízlésünket tükrözi, és már elkezdtük a szőlőtermesztést az algyői Ezerjófű kertben is. Reményeink szerint néhány éven belül már itt szüretelt szőlőből készíthetjük a bort – mondta. A többi ajándéktárgyat a praktikusság jellemzi. Még autóillatosítójuk is van a település címerével. – Ha valaki felrakja a kocsijában, mindig Algyő lebeg a szeme előtt – mondta Molnár Áron.

Szatymaz a térség „őszibarack-fővárosa", így nem meglepő, hogy a települést a gyümölccsel reklámozzák. Szezonon kívül különböző fahordókban érlelt barackpálinka viszi el a falu jó hírét más településekre, a pálinkásüvegre a település címerét is felragasztják. Szezonban a friss gyümölcs a legjobb repiajándék, aminek cégér sem kell, hiszen ha beleharap valaki, egyből megérzi, hogy hol termett a gyümölcs.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiürült a szabadkai téglagyár, elfogytak a migránsok - galériával

Kiürült a szabadkai téglagyár, elfogytak a migránsok - galériával
Az elmúlt években menekültek ezrei fordultak meg, mára teljesen kiürült. Csak az egykori csősz, Dusán őrzi az épületeket. Tovább olvasom