Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Unatkoztak: gyerekek törtek be a tiszaszigeti nyaralókba

Egy 9, egy 13 és egy 15 éves fiú gyanúsítható megalapozottan a bűncselekmények elkövetésével.

A Szegedi Rendőrkapitányságra 2016. február 28-án érkezett bejelentés arról, hogy ismeretlenek betörtek három tiszaszigeti nyaralóba. A szegedi nyomozók megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével kettő 13 éves, egy 15 éves és egy 9 fiú gyanúsítható megalapozottan.

A gyermekkorúak meghallgatásuk során elmondták, hogy iskola után unatkoztak, ezért kerékpározni indultak. E közben döntöttek úgy, hogy "szétnéznek" a nyaralókban. Az eltulajdonított tárgyakat otthon rejtették el, ezeket a nyomozók a házkutatások során lefoglalták. A terheltek egy lopott kerékpárt unaloműzésképpen a Tiszába dobtak.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Beismerték, hogy korábban egy szőregi telephelyre is betörtek, ahonnan éremgyűjteményt vittek el. A Szegedi Rendőrkapitányság a 15 éves deszki fiú ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Gyermekkorú társai - életkoruk miatt - nem büntethetők - írta a police.hu.

A betörésekről mi is írtunk a napokban. Akkor azt írtuk, hogy Ferenczi Ferenc polgármester vasárnap jelezte a rendőrségnek, hogy betörésre utaló nyomokat fedeztek fel több üdülőn. Bár a tulajdonosok nem tettek feljelentést, a  Szegedi Rendőrkapitányság büntetőeljárást kezdeményezett. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel a lakáshoz vagy munkahelyhez? Mindenki a legjobb iskolát keresi

Közel a lakáshoz vagy munkahelyhez? Mindenki a legjobb iskolát keresi
Csongrád megye-Hogyan válasszunk iskolát? Hírneve, tanárai, elhelyezkedése vagy valami teljesen más szempont alapján? Tovább olvasom