Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Unger Lívia fotói az Esély Galériában

Szeged - 8,7 millió forintot nyert tehetséggondozási programjának megvalósítására a szegedi Rogers-gimnázium. Az első felismert tehetségük egy fiatal fotográfus, Unger Lívia, akinek természetfotóiból nyílt kiállítás az intézményben.
– Hat-hét éve fotózom, főként a természet érdekel és egy kicsit a portrékészítés. 28 természetfotót válogattunk ki a tárlatra, van köztük régebbi és egészen új is. A vezérképen egy pitypang látható, amely egy bástya oldalából nőtt ki – tudtuk meg Unger Líviától, aki a Rogers egyik diákja, és tegnap nyílt az első önálló kiállítása a Gutenberg utcai intézményben, az Esély Galériában. Lívia szabadidejében a fényképezésen kívül szívesen ír, rajzol, íjászkodik, lovagol.
A harmadik tanévét éli a szegedi Rogers Gimnázium, Szakképző Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, ahol januárban indult A siker kapuja című tehetséggondozó projekt. Ennek megvalósítására 8,7 millió forintot nyertek egy európai uniós pályázaton.

Unger Lívia természetfotóival. Szabó András festőművész iskolatörténeti jelentőségű pillanatnak nevezte, hogy egy saját diákjuk munkáit mutathatják be. Fotó: Frank Yvette
Unger Lívia természetfotóival. Szabó András festőművész szerint ez iskolatörténeti jelentőségű pillanat.
Fotó: Frank Yvette

Iskolatörténeti pillanat

– A képek arról árulkodnak, hogy egy szerény, kedves személyiség hogyan közelíti meg a természet apró rezdüléseit – fogalmazott Szabó András a kiállítás megnyitóján. Iskolatörténeti jelentőségű pillanatról beszélt, hiszen először láthatják a galériában egy saját diákjuk munkáit. Unger Lívia sokat fotózik Szeged külterületén, Sándorfalván, Mezőhegyesen és Ópusztaszeren, képein átjön a természet és az állatok szeretete. 

 
– A mi iskolánk azokat a diszlexiás, diszkalkuliás gyerekeket vállalja fel, akiknek egyébként nincs semmi súlyos problémájuk. A legtöbb gimnáziumban nem tudnak velük mit kezdeni, kikerülnek a peremre, és egy idő után maguk is elhiszik, hogy alkalmatlanok a többiek között élni. Csermely Péter gondolata az, hogy mindenki tehetséges valamiben, nekünk pedig az a dolgunk, hogy a tehetséget megtaláljuk. Ebből indultunk ki. Sokféle szemszögből felmértük őket, pszichológus, gyógypedagógus, a szaktanárok és a szülők bevonásával. A gyerekeket is megkérdeztük, hogy szerintük miben jók – mondta Angyalné Kovács Anikó igazgatóhelyettes. Megtudtuk, hogy a tehetségfeltárás érdekében a tanárok kőkemény tréningeken vesznek részt a naptári év végéig.
Az igazgatóhelyettes szerint sz erencse, hogy Szabó András festőművész elszegődött hozzájuk tanárnak. – Nagyon jó érzékkel és hihetetlen tudással segíti a diákokat. Azt gondoljuk, az őszi időszakra az informatika és az irodalom területén is kibontakoznak a fiatalok – fűzte hozzá. Most indul élesben a tehetséggondozás. Van, aki angol nyelvből, más informatikából, vizuális kultúrából a legjobb.

Olvasóink írták

 • 4. Kathryn 2013. április 09. 16:50
  „báki: tapasztalatból beszélsz? :D”
 • 3. bánki 2013. április 09. 15:05
  „Gyagya képző !
  Finom vagyok és nőies!
  Ez is egy vélemény!

  Totál pénzkidobás !”
 • 2. nanemaaa 2013. április 09. 14:11
  „Gratulálok a fiatal művésznek, és Szabó tanár úrnak is!”
 • 1. Kathryn 2013. április 09. 10:35
  „Szuper vagy Lívia! Gratulálok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A színházi minifesztiválra Temesvárról és Szabadkáról is jönnek

Idén újra megrendezi a Szegedi Nemzeti Színház az évadzáró Finálé Fesztivált, amely 2011-ben sikert aratott. Tovább olvasom