Délmagyar logó

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -11°C | 0°C Még több cikk.

Ünnep, önfeledt szórakozással

Az államalapító Szent István napján ünnepből is, szórakozásból is bőségesen kijutott a családoknak. Szegeden egy diák kapta meg a lehetőséget, hogy ünnepi szónoklatot tartson, majd kezdetét vette a felhőtlen kikapcsolódás a Tisza mindkét partján.
Ópusztaszeren nyári piknikre emlékeztető hangulatban telt el augusztus huszadika. A Rómeó és Júlia vasárnap esti utolsó előadásával elbúcsúzott az idei szabadtéri játékok.

Az igazi hazaszeretet nem szó, hanem tett; ma is építeni kell a nemzetet – mondta szombaton Lamperth Mónika az Ópusztaszeren rendezett hagyományos ünnepségen, amely a jó időnek köszönhetően egy igazi nyári piknik hangulatát idézte. Makón a város polgármesterének kérésére ezúttal lapunk főszerkesztője, Szetey András mondott ünnepi beszédet. A megye neves személyiségei közül sokan vettek át magas állami kitüntetéseket.


Szegeden – szakítva a hagyományokkal – egy ságváris diák, Árpás András Dániel mondta el az ünnepi beszédet a Széchenyi téren. A szórakozni vágyók ezt követően a rakparton láthattak egy tréfás vetélkedőt, I. Plusz István megválasztását, de ellátogathattak az újszegedi ligetbe is, hogy megkóstolják a grillen sült ételeket a vasárnap estig nyitva tartó harmadik nemzetközi grillfesztivál keretében. A szombat esti tűzijátékra idén is tízezrek voltak kíváncsiak. Hasonló égi látványossággal fejezték be aznap a Rómeó és Júliát is a Dóm téren.

És vasárnap este véget ért az idei szabadtéri játékok is a világhírű musical utolsó előadásával. Csütörtöktől négyszer játszották teltház előtt a művészek a Rómeó és Júliát. Nagy sikerük volt a pénteken és szombaton eladott sétálójegyeknek: a szabadéri vezetése azokat igyekezett kárpótolni, akiknek nem jutott ülőhely a sikerprodukcióra.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vége a Kossuth nyomdának

Hiába ígérte a Szegedi Kossuth Nyomda Kft. vezetése, hogy megpróbál megoldást találni a gazdálkodási… Tovább olvasom