Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Ünnep utáni cserebere

Szeged - Megrohamozták a szegedi üzleteket azok, akiknek nem tetsző vagy hibás ajándék került meglepetésként a karácsonyfájuk alá. Az üzletek rugalmasan kezelik az ünnepek utáni csereberét.
Több száz, karácsonyra kapott ajándékot vittek vissza a különböző üzletekbe az ünnepek utáni első munkanapon az emberek. A szegedi Media Marktba délután 2-ig közel 100 nem megfelelő, vagy hibás áru került az ügyfélszolgálathoz.

– A legdrágább egy 460 ezer forintos kávéfőző volt, amelyből hiányzott a magyar szoftver. A többségnek azonban vagy a termék színe, vagy a márka nem felelt meg. Olyan is akadt, aki egyféle ajándékból többet kapott – mesélte Sánta Károly.

Az ügyvezető igazgató elmondta: hibátlan termékek esetén az eredeti csomagolású, nem használt árukat blokk ellenében karácsony után bármeddig vissza lehet vinni a Media Marktba. A visszavitt termék értéke levásárolható, vagy ajándékkártyára váltható. Hibás termékek cseréjét a két ünnep között lehet kérni. Nem működő kenyérkészítő gépét vitte vissza az üzletbe Szabó Ferenc is. A Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. vezetője egy papírlapot töltött ki a probléma okáról, majd kicserélték neki a hibás gépet.

Rugalmasak a karácsonyi meglepetésekkel az üzletek. Fotó: Karnok Csaba
Rugalmasak a karácsonyi meglepetésekkel az üzletek.
Fotó: Karnok Csaba

A Tisza Lajos körúti Fókusz könyváruházba tegnap kora délutánig mindössze egyetlen, karácsonyra kapott könyvet vittek vissza. Aki csak most veszi észre, hogy már meglévő művet kapott, még nem késett el: blokk ellenében 8 napon belül jár a csere. Könyvet egyébként nemcsak könyvre, hanem CD-re is be lehet váltani.

A Hervis Szeged sportáruházba főleg méretproblémák miatt vittek vissza 30 ruhaneműt. A nem tetsző vagy nem megfelelő meglepetéseket 6 hétig lehet blokk ellenében becserélni. Ha épp nincs az embernek tetsző áru, akkor az illető egy 3 hónapos jóváírást kap: ennyi pluszidő áll rendelkezésére, hogy találjon valamit magának az áruházban.

Az elmúlt évekhez képest összességében valamivel kevesebb termék került vissza a boltok polcaira: az emberek a korábbiakhoz képest kicsit tudatosabban választottak ajándékot az ünnepekre.

Olvasóink írták

 • 8. Nórikám 2010. december 28. 16:50
  „Ezért nem járok én Tescóba, egyébként még életemben nem cseréltem ki karácsonyi ajándékot, és azok sem, akik tőlem kaptak valamit. Igaz, én már januárban kezdem a tervezgetést, és odafigyelek mindenkire, így soha nem kell senkitől meg kérdeznem, hogy mit szeretne. Persze azt is utálnám, ha tőlem kérdeznének ilyet! Inkább ne kapjak olyan ajándékot, amit nekem kell kiválasztani. Igaz, nem is vagyok hive a nagy őrületes ajándékozásnak, ki ad többet, drágábbat. Évek óta saját készitésű ajándékot adok, eddig mindig sikerem volt vele, és ha mégis vásárolnom kell, azt is igen jól el találom. Nem titkolom, erre büszke is vagyok. Én magam tavaly is meg idén is kaptam olyan ajándékot, hogy örömömben ki jött a könnyem. És ez nagyon jóóóóóóóóóóóóóóóó!”
 • 7. FIexsnake 2010. december 28. 16:11
  „jajj emberek nem kell bemenni a multikhoz !
  ÉS akkor szépen hazamennek,bezárják a boltot.”
 • 6. soligor 2010. december 28. 15:28
  „Jártas vagyok a fogyasztóvédelmi "dolgokban"
  több jogunk van , mint gondolnánk..............:)
  csak nem kötik az orrunkra
  5
  nekünk a teszkós karacsonyi füzér olvadt meg
  egyébként ez az eset is teszkóbantörtént
  a játékot addig nem tudjuk kipróbálni amíg ki nem bontjuk az eredeti csomagolásból
  egy ismerősöm a romlott virslit akarta visszavinnni mérgében / még nem járt le a szavija, / ott is azt mondták neki: DE KI VAN BONTVA!!! :(”
 • 5. bzoli-41 2010. december 28. 13:19
  „Nálunk a nagyszülőktől kapott teszkós távvezérléses terepjáró gyulladt majdnem ki... Az égett műanyagszagra rohanta be a gyerekszobába. Akkor kezdett éppen kétségbeesni, mert nem akart előre menni. Kezdett megolvadni a műanyag borítás az alján a hőtől. Mi lett volna ha nem érzem meg???”
 • 4. tommt 2010. december 28. 12:39
  „Kis pontosítás: 8 napon belül nem csak a csere jár, hanem blokk ellenében a teljes vételár visszakérhető, indoklás nélkül.”
 • 3. soligor 2010. december 28. 11:25
  „nem a Média Markt volt
  a hölgyet pedig megfedték a butaságáért ................”
 • 2. deszkás 2010. december 28. 11:21
  „SOLIGOR! Azért lehet mert ha rosszul dönt esetleg az állásába kerül. Ez benned fel se merült? A Média Markt meg mindig korrekt volt (még a Romániai vásárlóval is) szerintem.”
 • 1. soligor 2010. december 28. 09:01
  „Az egyik gyermekem egy számítógépes játékot kapott, visza kellett vinni, mert akadozott és a színek is furák voltak
  az eladó kis hölgy tátott szájjal nézett , hogy cserélje vissza, már kibontottuk
  kicsit nehezen ment át az agyába , ki akarjuk cserélni, mert Rossz!
  de talpraesett kollégája szerencsére megérkezett és minden probléma nélkül kicserélte
  kis nőcske pedig lehet még mindig ezen filózik , miért bontottuk ki :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Néhányan jelezték: maradnak

Tíznél kevesebb ilyen ügyfelünk volt – tájékoztatott Vizhányó Mihály, a Dél-alföldi Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság igazgatóhelyettese. Tovább olvasom