Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Ünnepelték a pedagógusokat

Szeged - Pedagógusnapi ünnepséget rendeztek a szegedi tankerület tanárai számára pénteken a megyeházán. Az igazgató sikeres és eredményes közösségnek nevezte az állami iskolák oktatóit. Hatan a tankerülettől, egy pedagógus pedig a minisztertől kapott elismerő oklevelet.
Az eredményes együttműködést megköszönve az ajtóban, virággal és emléklappal fogadta a szegedi tankerület iskoláinak vezetőit a megyeházán megrendezett pénteki pedagógusnapi ünnepségen Plesovszkiné Ujfaluczki Judit igazgató. Először köszöntötte az állami iskolák pedagógusait a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, amely ünnepségen részt vett B. Nagy László kormánymegbízott és Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke is.

Szegedi pedagógusnapi ünnepség, kitüntetésekkel - GALÉRIA

– Az új szervezeti és működési forma megteremti az egységes és magas színvonalú oktatást. Az állam jelentős beavatkozásának köszönhetően kiegyensúlyozottan, nyugodtan nevelhetik ki a jövő társadalmát – érvelt az oktatás államosítása mellett B. Nagy László, aki azt is mondta: a pedagóguspálya az, ahol a legtöbb szeretetet és megbecsülést kapják. – Reméljük, Magyarország jelenlegi helyzete stabilizálódik, és megteremthető lesz az a forrás, amely nemcsak szerkezeti átalakulást, hanem anyagi megbecsülést is hoz az oktatásban.

A tankerületi igazgató idézetekkel tarkított beszéde életre szóló hivatásról, egymás iránti felelősségről és egy igazságosabb, biztonságosabb iskolarendszerről szólt. – A híd közöttünk felépült. Sikeres, eredményes közösséget segíthetek, ami számomra megtisztelő – fogalmazott a közös munkáról Plesovszkiné Ujfaluczki Judit.
Az ünnepség végén – amelyen a műsort a tankerület tehetséges diákjai adták – hét igazgató vehetett át elismerést.

Kiemelkedő pedagógiai szakmai és vezetői munkásságáért elismerő oklevelet kapott Ezumahné Németh Györgyi, (Madách Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola), Szil Elemérné (Fekete István Általános Iskola), Nagyné Bánfi Judit (Hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ Szakiskola és Szakközépiskola), Szalai József (Tarjáni Két Tannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), Szélpál Szilveszter (Király-König Péter Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola), illetve Godár Mária, a Szeged és Térsége Bárczi Gusztáv Általános Iskolája, Óvodája és Pedagógiai Szakszolgálata általános iskolájának intézményegység-vezetője. Sindely Pál nyugdíjas pedagógus Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter elismerő oklevelét vehette át a kormánymegbízottól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A földtörvénnyel a földet védik meg

A kormány célja, hogy a magyar föld maradjon magyar tulajdonban, erre a legnagyobb garancia a magyar termelő - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter pénteken Szegeden. Tovább olvasom