Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Ünnepélyesen felavatták a megújult Anna-kutat

Felavatták szombaton Szeged egyik szimbólumát, a 76 millió forintból megújult Anna-kutat. Az Anna-kút rekonstrukciója része a belvárosi rehabilitációs munkának, amelynek befejeztével év végére teljesen megújul az Anna-kúti csomópont, és vele a Tisza Lajos körút újabb szakasza, a Vidra utca, valamint a Szent István tér – mondta avatóbeszédében Botka László polgármester.
A szegediek már nagyon várták az átadást. Fotó: Schmidt Andrea
Felavatták szombaton Szeged egyik szimbólumát, a 76 millió forintból megújult Anna-kutat. A három hónapig tartó átépítés során a Táncoslány-szobor alá edzett üveglapokból díszkutat építettek. A díszkút köré négy pihenőpad és mediterrán jellegű pergola került, aminek tövébe – Weinträger Adolf tervező elképzelései alapján – futólila akácot telepítenek tavasszal.

Az Anna-kút rekonstrukciója része a belvárosi rehabilitációs munkának, amelynek befejeztével év végére teljesen megújul az Anna-kúti csomópont, és vele a Tisza Lajos körút újabb szakasza, a Vidra utca, valamint a Szent István tér – mondta avatóbeszédében Botka László polgármester. A városfejlesztési programban rendezik a továbbiakban a lakótelepi és a külvárosi tereket és szimbólumokat. Az Anna-kúthoz fűződő érzelmek Csáky József 1954-ben Párizsban készült Táncoslánya távollétében csak megerősödtek. A szegediek hiányolták és várták vissza a felújítás idejére Párizsba „utazott" balerinát, aki most visszakerült méltó helyére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Médiabál lesz Szegeden

Médiabált rendeznek jövő héten szombaton Szegeden. Évek óta nem volt a Csongrád megyei sajtó… Tovább olvasom