Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Ünnepi díszben a szegedi gyermekklinika

Szeged, Csongrád megye - Hagyományt teremtett a Korábban Érkeztem Alapítvány Sonkodi Rita festőművésszel és tanítványaival összefogva: tavaly után idén ismét ünnepi díszbe öltöztették a szegedi gyermekklinika Tisza-parti épületének folyosóit.
Az Osztály az osztályért programban az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, a szegedi Madách Imre általános iskola, a kiskunhalasi Szilády Áron gimnázium, a Kecskeméti Református Kollégium Gimnáziuma, a vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium és a szentesi Horváth Mihály Gimnázium diákjai vesznek részt – a szegedin kívül a vásárhelyi, a szentesi, a halasi, a kecskeméti kórházba és két fővárosi intézménybe is adventi hangulatot varázsolnak.

Fényes karácsonyi csillagokat akasztottak a szegedi gyermekklinika folyosóinak falára. Fotó: Kuklis István (Galéria)

Sonkodi Rita lapunknak elmondta: az akció kiváló példája annak, hogy minimális anyagi ráfordítással, leginkább a két kezük munkájával mennyire sokat lehet tenni másokért. Hozzátette: abban a pillanatban, ahogy a hallgatók belépnek a klinika kapuján, magától értetődővé válik, miért is dolgoznak. Két héttel ezelőtt a Korábban Érkeztem Alapítvány szervezésében Sonkodi Ritával és csapatával az újszülött és koraszülött intenzív osztályt is feldíszítették – azt az osztályt, amelyért két évvel ezelőtt az alapítvány létrejött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mire ment el a pénz a városi cégeknél?

Azon csodálkozom, hogy nem találták ki a Hold őrzését vagy a napfelkelte ellenőrzését – így érzékeltette Ménesi Imre azt, mi mindenre mentek el a milliók az önkormányzati tulajdonú Szegedi Vásár és Piac Kft.-nél az elmúlt négy évben. Tovább olvasom