Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Ünnepi körömpörkölt és énekszó

Szegedi kötődésű ismert embereket kérdezgettünk: mit csinálnak karácsonykor? A népszerű műsorvezető a fiával, az olimpiai bajnok kajakos családi körben tölti az ünnepet. Ördög Nóri a szenteste előtti napon is dolgozik.
Félig szerb, félig horvát származású, mégis december 24-én és nem a szerb karácsony napján ünnepel családi körben Janics Natasa. Nem Szegeden, Horvátországban, anyai nagyszüleinél ül össze a népes család. – Ha tehetném, megünnepelném a szerb karácsonyt is, de januárban már az edzésé a főszerep – beszélt a kajakos arról, hogy évről évre csak egy karácsonyban van része. Az ajándékozással kapcsolatban megjegyezte: nem szereti a kötelezettségeket, akkor szeret vásárolni, amikor neki jól esik. – Az asztalra persze minden földi jó felkerül ilyenkor, halálra szoktam enni magam. Anyukám állítja össze a menüt, én nem vagyok akkora tehetség a konyhában – vallotta be a fiatal olimpikon, aki elárulta, mindig derűsen telik náluk a szenteste. – Ilyenkor lecsúszik egy kis alkohol is. Egy-két pohár bor után már igazán jó a hangulat a családban. Tavaly például zongorakíséret mellett alkottunk egy felejthetetlen triót anyukámmal és nagypapámmal, daloltunk, szórakoztattuk a család többi tagját – beszélt Janics Natasa.

– Szerencsére semmi feladatom nincsen karácsonykor. Mindenki tudja, hogy teljesen hülye vagyok ehhez, inkább nem is várnak el tőlem semmit. Az ajándékvásárlást is rendszerint elfelejtem, még jó, hogy a fiam édesanyja ezt is elintézi helyettem – mondja Jáksó László. A népszerű műsorvezető tizenkét éves fiát látogatja meg az ünnepek alatt, ezért a karácsony néhány napját Szegeden tölti. – Próbáltam már Bencét Budapestre csábítani, legyen mégis egy városban a család, de ő mindenképpen Szegeden akar maradni – mondta. A műsorvezető egyébként nem ég karácsonyi lázban, a kötelező öröm ünnepének érzi ezeket a napokat, ugyanakkor elárulta, a fia miatt muszáj szeretnie. Hagyományok azért mégis vannak a családjában, nevezetesen a körömpörkölt. – Tudom, hogy ilyenkor a halé lenne a főszerep, de mivel én a pörköltet szeretem, karácsonyi étellé léptettük elő – magyarázta.

Ördög Nóri már alig várja, hogy az ünnepekre hazaérhessen, de előtte még komoly feladat vár rá. A Szombat esti láz című táncműsor két szériájának győztes párosai december 23-án este mérik össze tudásukat a parketten, ahol Nórira ismét a műsorvezetés teendői várnak. – Az elmúlt években kicsit hamarabb tudtam hazajönni, de a műsor miatt most csak december 24-én reggel indulok Szegedre. Otthon a már szokásosnak mondható teendők várnak rám: a karácsonyfa díszítés és az ajándékok csomagolása a feladatom – meséli a fiatal műsorvezető. Hogy mennyi ideje volt meglepetéseket vásárolni szeretteinek? – Egy héttel ezelőtt sikerült megtartanunk az évente hagyományos anya-lánya napot, amikor anyukám feljött Pestre, és végigjártuk a boltokat. Az ajándékokat nagyjából beszereztük, mindössze az én személyes meglepetéseim hiányoznak még – magyarázza. Nóri elmondta, családja hölgytagjai kiválóan főznek, így a konyhában neki nem jut sok szerep. A karácsonyi menü elfogyasztásában már annál inkább: a halászlének és a bejglinek nem tud ellenállni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös lovas turisztika

Újszentiván és Tiszasziget önkormányzata összefogott, hogy egy szinte érintetlen környezetben,… Tovább olvasom