Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 21°C Még több cikk.

Ünnepi programok

Szegeden ma és holnap több helyszínen tisztelegnek az 1956-os forradalom és szabadságharc 49. évfordulója előtt.
Az országzászló ünnepélyes felvonásával kezdődik a városi ünnepségsorozat holnap fél 10-kor, a városháza előtt. A Nagy Imre-szobornál, a Rákóczi téren délután 3-kor lesz az ünnepi megemlékezés: Tóth Ilona, a Tömörkény István Gimnázium tanulója, a Fiatalok Éve városi beszédíró verseny győztese mond beszédet. A dómban az este 6 órakor kezdődő megemlékező szentmise után, 7-kor kezdődik az ünnepi hangverseny: Handel Messiás című oratóriumát előadja Somogyvári Tímea Zita, Csapó József, Szerekován János, Altorjay Tamás, a Szegedi Kamarazenekar és a Vaszy Viktor Kórus, vezényel Gyüdi Sándor.

A város terein, utcáin az 56-os mártírok emléktábláit koszorúzzák meg vasárnap: 4 órakor a Csillag börtön falánál, háromnegyed 5-kor Danner János emléktáblájánál a Tisza Lajos körúton, ezzel egy időben az SZTE Honvéd téri épületénél, a Nemzetőr Emléktáblánál, majd fél 6-kor a Dóm téren, Kováts József szobránál, 7 órakor pedig Schwartz Lajos emléktáblájánál a Takaréktár utcában.

Az 1956-os szervezetek ünnepi ülését holnap délelőtt 11 órakor a városháza Lechner Termében tartják. Beszédet mond Fejér Dénes, a Politikai Foglyok Országos Szövetsége Csongrád Megyei Szervezetének elnöke. A Rerrich Béla téren az 1956-os emlékműnél este 6 órakor kezdődik a megemlékezés, köszöntőt Fejér Dénes, ünnepi beszédet Raffay Ernő történész mond.

Az Aradi vértanúk terén, az 56-os emlékműnél ma délután 4 órától a MIÉP–Jobbik Harmadik Út összefogás Csongrád megyei szervezetei tartanak megemlékezést.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombákat találtak a szegedi reptéren

Második világháborús lövedékeket találtak tegnap a szegedi repülőtér építése közben a munkások. A… Tovább olvasom