Délmagyar logó

2018. 10. 19. péntek - Nándor 11°C | 22°C Még több cikk.

Ünnepség a posztdoktoroknak

Ünnepség a posztdoktoroknakFotó: Bobkó Anna
Húsz doktori iskolában koronázhatják meg egyetemi tanulmányaikat a tudomány vonzásába kerülő fiatalok a Szegedi Tudományegyetemen.
A „philosophiae doctor", azaz „a filozófia tanítója" tudományos fokozat elérését tanúsító oklevelet legutóbb az SZTE Állam- és Jogtudományi Karon 4, az Általános Orvostudományi Karon 21, a Bölcsészettudományi Karon 10, a Gazdaságtudományi Karon 2, a Gyógyszerésztudományi Karon 2, a Természettudományi és Informatikai Karon 22 fiatal szerezte meg. Az SZTE Szenátusa hagyományteremtő ülésén, a január 13-i doktori ünnepségen 20 habilitált oktatónak is átnyújtották az önálló egyetemi előadás jogával is felruházó diplomát. Az SZTE rektora, Szabó Gábor szerint „a habilitált doktori címet elnyert tudósok vezető oktatók, akiket méltán ünnepelhet az SZTE egy olyan rendezvényen, ahol a tudományos pálya elején elismert 61 PhD-st köszöntve felmutatható az út, amelyen elindulva a következő jelentős fordulat a „habil." fokozat megszerzése lehet."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden kislány Elzának készül a farsangon

Már megindult a roham a farsangi jelmezekért. Két szegedi kölcsönzőben néztünk szét. Az egyikben találkoztak olyan kívánsággal is, amit nem tudtak teljesíteni. Egy kisfiú Rubik-kockának szeretett volna öltözni. Tovább olvasom