Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Úszni tanulnak a Berecz ikrek

Úszni tanulnak a szegedi négyes ikrek. A Berecz családot mi is elkísértük az első órára, melyet a gyerekek és szüleik is nagyon élveztek. A hároméves kicsik gyorsan megbarátkoztak a vízzel. Savanya Norbert előző nap hívta fel a Berecz szülőket: szívesen megtanítaná úszni a kicsiket – ingyen.
Botond, Rita, Zolika és Andris apukájukkal (balról) és Savanya Norberttel a sportuszoda medencéjében. Fotó: Schmidt Andrea
Négy kíváncsi tekintetű csöppség lógatta tegnap délelőtt a lábát a szegedi sportuszoda előtti padokon. A Berecz testvérek, azaz a szegedi négyes ikrek életük első úszásfoglalkozására érkeztek. Rita, Andris, Botond és Zoli a nagy kalandról előre keveset tudhatott, csupán azt látták, hogy a szüleik bepakolták egy hátizsákba az úszógumikat, a fürdőnadrágokat, és elvitték őket egy nagy épületbe. Fürdőköpenyes bácsi fogadta őket.

Savanya Norbert az előző napon hívta fel a Berecz szülőket: szívesen megtanítaná úszni a kicsiket – ingyen. – Nagyon örülünk a lehetőségnek, hiszen már régóta tervezgettük, hogy majd úszni taníttatjuk a gyerekeket, csak azt hittük, ez még túl korai – mondta az édesanya, Bereczné Juracsek Marianna. – Hogy mi sül ki ma ebből... Majd meglátjuk – tette hozzá mosolyogva.

Az augusztus 20-án harmadik életévüket betöltő ikrek kíváncsian lépkedtek a medencékig. A parti program: átöltözés, az úszógumik felfújása. A csöppségek már izgatottan topogtak, amikor megkapták első komoly feladatukat: üljenek a kismedence szélére, és lógassák a vízbe a lábukat. – Van olyan gyerek, aki az első 5-6 foglalkozáson is csak a parton ül és ordít – magyarázta a művelet jelentőségét Savanya.

Úszni tanulnak a Berecz ikrek. Fotó: Schmidt Andrea
Az ikrek azonban nem voltak ilyen félősek. Egyedül Botondot kellett kicsit bátorítani: édesapja nélkül nem volt hajlandó a víz közelébe menni. Míg őt győzködték a szülők, Zolika vízre szállt, peckesen üldögélt zöld úszógumijában. Alig néhány percbe telt, hogy az edző a másik három gyerkőcöt is rávegye: kövessék testvérüket. Hamarosan négy gumikarikába kapaszkodó picur vonatozott a medencében.

– Már az is nagy eredmény lenne, ha azt elérnénk, hogy Boti ne féljen – nézte kicsit aggódva legnagyobb termetű gyermekét az édesanya. A kisfiú egyik kezével még mindig görcsösen csimpaszkodott apukája vállába. Néhány perc után viszont már neki sem volt szüksége a biztonságot jelentő kapaszkodóra, tisztes távolból mosolygott szüleire.

– Beleköptem a vízbe – jelentette büszkén Andris, amikor az volt a feladat: fújják bele a levegőt. A bugyborékoló hang annyira megtetszett a többieknek, hogy előbb hangosan kacarásztak rajta, majd ők is kipróbálták. Vízben a fej – alapfeltétel az úszáshoz.

Edzői kérdés: jönnek legközelebb is? A picik lelkesen bólogattak. – Kész agyrém négy gyerekkel strandra menni – fogta a fejét mosolyogva az édesapa. A négyfelé rohanó, a tusoló alján összegyűlt vízben vidáman hempergő ikreket nézve – ez nem kétséges. Bereczéknél azonban nem a kényelem az első: hetente két alkalommal járnak majd az uszodába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Busszal mennek tüntetni Budapestre

Nem zsarolni akart a nyomdaigazgató, hanem garanciát kapni: nem lesz több sztrájk. Némi huzavona… Tovább olvasom