Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Uszoda és irodaház a Tisza-palota mellé?

Új épületeket – uszodát, irodaházat – is fölhúzhatnak a Felső-Tisza-parti, közel háromszáz lakásos társasház közelében. A Tisza-palota építéséhez szükséges tereprendezés elkezdődött, közben az önkormányzat megrendelte a terület rendezési tervének módosítását.
– Az építési törvény szerint értesíteni kell a környéken élőket, illetve a hatóságokat arról, hogy módosítani készülünk a Felső- Tisza-part, a Kereszttöltés utca, a tanpálya és az árvízvédelmi töltés által határolt terület beépíthetőségét – magyarázta Sz. Fehér Éva szegedi főépítész, miért jelentetett meg a polgármesteri hivatal lapunkban hirdetést is arról, hogy elkezdődött a tervezőmunka.

Adatok

Az éveken át elhanyagolt, egykor a Hafner-fatelepnek helyet adó felsővárosi telek sorsával 2003 óta többször is foglalkoztunk lapunkban. Arról is beszámoltunk már, hogy a közel háromhektárnyi ingatlanon a Real Hungary Zrt. 275 lakásos modern épületkomplexumot húz föl. Az értékes telken szolgáltató központ és luxuslakások épülnek. A tizenkét lépcsőházas, mélygarázsos, liftes, szökőkutas, máris Tisza-palota néven emlegetett modern társasházbeli lakás egy négyzetméterének ára 230-280 ezer forintra becsülhető.

– A környék beépítésével kapcsolatos elképzeléseket még nem ismerjük – hárította el érdeklődésünket az óriási épületkomplexum kivitelezésével megbízott zrt. értékesítési vezetője, Lobozár József –, ezért nem tudom, milyen hatással lesz az elképzelés a Tisza-palotára.

A volt Hafner-fatelephez közeli sportpálya, autós tanpálya, az egykori lőtér sorsát érinti a terület beépíthetőségének vizsgálata.

– Társasház és kereskedelmi egységek építésére vonatkozik a Tisza-palota engedélyezett építési terve. Most megnézzük, a közeli területeken lehetséges-e egy uszoda felépítése – például a sporttelepen álló tornacsarnokhoz kapcsolódóan. Keressük ugyanis az újonnan épülő szegedi uszoda legideálisabb helyét – árulta el Sz. Fehér Éva. A szakértők azt is megnézik, hogy építhető-e a focipályához új lelátó, illetve a közelben elférne-e egy irodaház. Az önkormányzat az új rendezési tervet közszemlére teszi, majd a közgyűlés – várhatóan az év végén – dönt a terület sorsáról, az esetleges beruházót kiválasztó pályázatról. Addigra várhatóan már a Tisza-palota körvonalai is kirajzolódnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csordultig telt a város a hét végére

A Szeged-napi rendezvénysorozathoz kapcsolódó programok és a Síkvízi Kajak-kenu Világkupa miatt… Tovább olvasom