Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Utcanévtáblákat pótolnak Szegeden

Idén hárommillió forintot költ a szegedi önkormányzat utcanévtáblákra. A napokban több mint hétszáz feliratot kezdenek felszerelni városszerte.
– Lassan fél éve, hogy figyelem a szegedi Kossuth sugárút tábláit. Csak a főúton több mint tíz helyen hiányoznak a feliratok. Az új házak építői is elhanyagolják a jelölést, de a régi utcasarkokon is kopnak a táblák – panaszkodott Szabó Gyula.

– Az utóbbi években nem egészen egymillió forintból tartottuk rendben az utcanévtáblákat. A tarthatatlan állapotok láttán az önkormányzat a háromszorosára emelte az erre fordítható pénzt – tudtuk meg a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. városüzemeltetési részlegvezetőjétől. Serege János hozzátette, tavaly 800 utcát feliratoztak; különösen a baktói, subasai, gyálaréti kiskertes területeken, ahol a régi utcák kaptak új nevet.

Idén sorra vizsgálták a régi városrészeket: Tápén, valamint Rókuson a Csongrádi sugárúttól a Kálvária sugárútig terjedő területen összesen 300 táblát kell pótolni. Felsővároson még ennél is több felirat hiányzik. A József Attila sugárút és Római körút, Felső-Tiszapart, Tisza Lajos körút határolta területek 400 pontja „névtelen".

A zománcozott fémlemezek elkészültek. A közeli napokban összesen több mint hétszáz utcanévtábla kerül a helyére. Folyamatosan dolgoznak a kht. alvállalkozói a Maros, a Móra, a Vág, a Kukovetz Nana utcában, a Torontál téren és a Kossuth sugárúton. A részlegvezető elmondta, a felméréseket is folytatják, a következő körben a marostői és a Vadaspark lakópark új utcáinak, valamint a Traktor utca környékére rendelnek feliratokat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen vizsgálták a nőket

Sikeres volt a két egymást követő szombaton tartott rendkívüli mellrákszűrés Szegeden. A Vasas Szent… Tovább olvasom