Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Utcára került az LMP

Szeged – Az LMP-t az ág is húzza: nem használhatják Szegeden a képviselői irodát.
Mostantól az utcán tartja sajtótájékoztatóit Szegeden az LMP, mert a főjegyző utasítására nem használhatja a zöldpárt képviselője a kampányban a Kiss Ernő utcai képviselői irodát. Erről ma a képviselői iroda előtt beszélt sajtótájékoztatóján Szentistványi István önkormányzati képviselő és Málovics György, az LMP megyei szóvivője. – Hétfőn szerettem volna az előre meghirdetett fogadóórámat megtartani a képviselői irodában, de a városháza portáján közölték, nem adhatják oda a kulcsot, mert Mózes Ervin főjegyző utasítására a választási kampányban nem áll a képviselők rendelkezésére az irodaház – mondta Szentistványi István, aki elmondása szerint nem pártpolitikai célokra, hanem fogadóórákra, kapcsolattartásra használta az irodát. Az LMP itt tartotta a közgyűlések előtt a sajtótájékoztatóit, ahol helyi ügyekről számoltak be a sajtónak. Szentistványi szerint ezzel ellehetetlenül a képviselők munkája, semmibe veszik a szegedi lakosokat. Úgy vélte, az iroda ideális hely arra, hogy helyi, szakmai, pártsemleges témákról beszéljenek. A képviselő elmondása szerint napi rendszerességgel használta az irodaházat, innen telefonált, itt találkozott a szegediekkel. Hangsúlyozta, képviselőként soha nem vett igénybe semmilyen, a városatyáknak járó juttatást (ingyenes parkolóbérlet, fürdőjegy, mozi- és színházjegy stb.). Felháborítónak tartja, hogy nem használhatja a kampányban az irodaházat.

Ez az "aki nincs velünk, ellenünk van" elv érvényesítése – mondta Málovics György. Az LMP megyei szóvivője közölte, Szegeden a közgyűlésbe képviselőt küldő frakciók és jelölőszervezetek havi 30–50 forint négyzetméterenkénti áron bérelhetnek ingatlanokat. A 30–50 forintos ár a preferált szervezetek kedvezményes bérleti díjához képest is alacsony. Korábban az LMP piaci áron bérelte az irodahelyiségét a Kossuth Lajos sugárúton. Ma a piaci ár a preferált ár 10–15-szöröse. Mivel a zöldpárt már jóval korábban felmondta a Kossuth Lajos sugárúti bérletet, jelenleg nincs irodája Szegeden az LMP-nek. – Nem igényeltünk a várostól kedvezményes áron irodát, mert egy 2002-es Alkotmánybírósági határozat szerint ez a gyakorlat nemcsak súlyosan sérti az általános jogegyenlőség elvét, de etikailag is erősen kifogásolható – hangsúlyozta Málovics György. Ma Szegeden minden, a közgyűlésbe képviselőt küldő frakcióknak és jelölőszervezeteknek van kedvezményes áron bérelt irodája.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A brutális fűtésszámlákat akarja orvosolni a Jobbik

Ismét elszámolási és fűtésszámla gondok vannak az újszegedi toronyházban a Temesvári körút 36. szám alatt – tavalyhoz hasonlóan. Tovább olvasom