Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Útjavító munkásokat ütött el egy kamion az M5-ösön

Kistelek - Két útjavító munkás sérült meg csütörtökön délelőtt az M5-ös autópálya 113-as kilométerénél. Délután 3 óra körül indult el a forgalom.
Délután 3 óra körül elindult a forgalom az M5 autópálya 114 kilométerénél a kiskunfélegyházi lehajtó előtt történt délelőtti baleset után. A rendőrök végeztek a helyszíneléssel, a roncsokat elszállították a sztrádáról.

Két útjavító munkás sérült meg csütörtökön délelőtt az M5-ös autópálya 113-as kilométerénél, a Budapestre vezető sávban, amikor egy kamion az autópálya-fenntartók gépkocsijának ütközött - tájékoztatta a delmagyar.hu-t, a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Pál János.

Képgaléria. Fotók: Szőke Zoltán

A munkások az útburkolati jelek felfestését végezték, amikor a török rendszámú kamion beléjük hajtott, majd hátulról beleszaladt az útjavítók kisteherautójába is. A két elgázolt munkás mellett a kamiont vezető sofőr is súlyosan megsérült, mindhármukat a kecskeméti kórházba szállították.

A baleset okát egyelőre nem lehet tudni, mert az útburkolat biztonságos festéséhez az autópálya fenntartó cég minden intézkedést megtett, sebességkorlátozó és figyelemfelhívó táblákkal, felvillanó fényjelzéssel figyelmeztették az elhaladó autósokat a burkolat festésére.

A baleset miatt percek alatt óriási torlódás alakult ki az autópályán. A rendőrök a forgalmat a kisteleki lehajtónál a régi 5-ös útra terelték.

Olvasóink írták

 • 11. Benfektes 2008. március 21. 15:29
  „kedves: Exluzer
  A magyar autópályák minősége kifogástalan?????????????
  című kérdésed alatt mit értesz?
  Az autósok ha nem a felfestett terelővonalon mennének nem kopna el és nem kellen újrafesteni tehát azoknak a hibája akik azon közlekednek és nem a pályáé.
  üdv benfektes”
 • 10. wt 2008. március 21. 12:03
  „Az a szakasz tényleg katasztrófa!”
 • 9. zechy 2008. március 21. 10:14
  „csak annyit a román kamionosokkal kapcsolatban, hogy álljon ki valaki Kossuth Lajos sgt és a nagy krt sarkára. csak azt számolja hogy hány kamionos furdol le a pirosban a villamos elé...”
 • 8. NTK 2008. március 20. 20:46
  „Egy ecsetet a kamionos kezébe és fesse az útburkolati jeleket Pestig!”
 • 7. Lalii 2008. március 20. 20:42
  „Kedves hozzászólok.

  Mindenkinek teljessen igaza van! A kamionososkat jobban kellene ellenőrizni és nagyobb büntetést kiszabni rájuk, és igen az autópályák minősége is enyhén fogalmazva is sza++++r! De a kamionosnak semmi nem lehet a mentsége a fáradtságra, ugyanis Ő érzi mennyire fáradt és ha kell áljon ki pihenni.Nagylaktól volt erre pár lehetősége. Én buszos vagyok és nagyon is tudom miről beszélek. Velem is fordult már elő, hogy fáradt voltam és mögöttem ott volt 60 ideges ember is akik siettek volna. De kiáltam és egy kis kávé mosakodás hideg vízben csodákra képes. És ha kell ezt meg kell ismételni óránkánt vagy félóránként. Bármilyen leszidás vagy kellemetlenség is kisebb hiba mint baleset vagy ne adj isten de halálos baleset okozás. Velünk is betartatják az unióban a vezetési és pihenő időket, hát itthon is a hatóságnak sűrűbben kellene ellenőrizni ezeket a követelmények meglétét. Nem csak a magyar kamionokon, buszokon vagy netán személyautósokon.Hanem igenis Tisztelt hatóság nagyon rá kellene álni a külföldiek ellnőrzésésre! Szerintem rajtam kívűl más sem nagyon látja, hogy a tisztelt hatóság a külföldiek ellenőrzését végzi. Még egy-egy nagyobb kihágást is nyugod szívvel tovább enged. Nem tudom, hogy ennek komunikációs oka vagy estleg belső oka van.
  Szóval TISZTELT HATÓSÁG EZÚTON IS KÉRNÉM ÖNÖKET, HOGY MÉG HA NAGYOBB TORLÓDÁST IS OKOZNAK A 43-AS ÚTON AKKOR IS VÉGEZZÉK A DOLGUKAT!!!!!!!EZZEL NAGYON SOK EMBER ÉLETET MENTHETNEK MEG!!!!!!!!!!!!!!!
  Nagy tisztelettel: Lali”
 • 6. Dagi55 2008. március 20. 19:57
  „Igenis nagyobb szigorral kel felépni minden kamion ellen !!!!!!!!”
 • 5. Exluzer 2008. március 20. 19:19
  „A magyar autopályák minősége kifogástalan?????????????”
 • 4. waterbear. 2008. március 20. 18:35
  „Török sofőr török átok... és él ma is.... csak ebből vettek át a románok is. Igenis kellene jobban ellenőrizni őket, nem tartják be nálunk a pihenőidőket. MERT AZ OSZTRÁKOK LE IS CSUKJÁK ÉRTE!!!
  Így átszáguld félálomban kis hazánkon és Hegyeshalom után veszi ki a pihenőjét.
  ziqs, talán magyarázd ezt meg a munkások gyermekeinek, hogy szegény kamionos elaludt és apa emiatt lesz még karácsonykor is gipszben... ha túléli...
  Érdekelne a magyarázatod hogy az autópályán több km-es egyenesben egy több m2-es villogó felülettel ellátott kisteherautót vajon miként nem lehet meglátni meg a láthatósági mellényben festő munkásokat??? És mi köze ennek a vámosok esetleges vizsgálatának?”
 • 3. joy 2008. március 20. 16:31
  „[2]z.
  A neadj Isten, téged aszfaltba taposó kamionosnak is keress mentséget!

  A munkások a nagyon szigorú előírások betartásával úgy végzik a munkájukat ahogyan kell! A magyar autopályák minősége kifogástalan.
  Alaptalanul mocskolod mások tevékenységét, amihez semmit sem értesz!

  Ha a kamionos is olyan precízen végezte volna a munkáját, mint az elgázoltak, nem történt volna baleset!
  Az órákkal azelőtti vámosok zalkatására hivatkozni meg mély butaságra vall!”
 • 2. ziqs 2008. március 20. 14:49
  „Nem biztos, hogy jó oldalról közelitesz El Nyomottka. Csináld te, hogy nap mint nap b***ogat a vámos és még utána vezess.
  külömben meg amilyen tempoban dolgoznak az ÚTJAVITÓ munkások, szokszor azt hinné az ember, hogy csak bábuk. Az általuk képviselt minőséget pedig ne is vegyük számba.”
 • 1. El Nyomottka 2008. március 20. 12:27
  „A határon miért nem ellenőrzik a kamionosok pihenőidejét???

  A balkáni sofőrök egyébként is állat módon vezetnek, de ha
  még fáradtak is, akkor aztán jajj a többi közlekedőnek... :-/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ittas járművezető koccant Szegeden

Szeged - Egy ittas járművezető a Dorozsmai út egyik benzinkútján hátulról nekiütközött egy másik… Tovább olvasom