Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Útlezárás, piacbontás a Szent István téren

A Szűcs utca lezárásával elindult a Szent István tér felújítása. Elsőként a közműhálózatot építik át a kivitelezők, október végéig bontják a piaci épületek nagy részét. Tavaszra új üzletek állnak, megszépül víztorony, megépül a park és a tér.
A Szűcs utcai közművek december végéig készülnek el. Fotó: Schmidt Andrea
Csatorna- és vízvezetékfelújítással kezdődik a szegedi Szent István tér rekonstrukciója, amit a Szegedi Vízmű Rt. és a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. végez. A hét elején lezárták a Szűcs utcát a Bercsényi utca és a tér között. Az amúgy is alacsonyan fekvő téren folyamatosan gondot okozott a csapadékvíz, az átépítés kapcsán a Szűcs utcán keresztül vezettetjük el a vizet az alacsonyabban fekvő és nagyobb kapacitású Bercsényi utcai gyűjtőbe.

A csatorna és vízvezeték december végéig készül el – tájékoztatott Vincze Tibor, a polgármesteri hivatal fejlesztési irodavezető-helyettese. A munka a tér Csongrádi sugárút felőli oldalán folytatódik, jövőre a biztosítóépület előtt újítják a vízvezetékeket. Ezután felbontják a trolik oldalát.

– A piac út melletti épületeit október 15-éig kell kiüríteni és a hónap végéig bontják le. A hentes és a baromfibolt a következő év elejéig fennmaradhat – tette hozzá Szőke Péter, a körzet önkormányzati képviselője.

Csütörtöktöktől a 8-as trolik helyett várhatóan másfél hónapon át ezen a vonalon autóbuszok közlekednek. A buszok a Kálvin tér irányában a Bercsényi, illetve a Madách utca helyett a Csongrádi sugárút, Szent István tér, Szent Mihály utca, Tisza Lajos körút, Kálvin tér, Vidra utca módosított útvonalon közlekednek. Az autóbuszok a Lechner téri megállóhelyet nem érintik, helyette ideiglenes megállóhelyen, a Csongrádi sugárút 2/A szám előtt (a Szent István téri megállóhellyel szemközt) állnak meg. A közműfelújítás miatt megállási tilalmat rendeltek el a Csongrádi sugárút, Bercsényi utca és Szent István tér közötti szakaszán. Ugyancsak tilos megállni, ezért a szabálytalanul várakozó autókat elszállítják a Mihály utcában és a Kálvin tér Százszorszép Gyermekház felőli oldalán.


Térrendezés

A Szent István téri víztornyot a SADE Magyarország Mélyépítő Kft. és a Techno-Consult Építő Kft. 352 millió forintért újítja fel tíz hónap alatt. A munkák 90 százalékát az Európai Unió Phare-programja, 10 százalékát a város finanszírozza. Az összesen 1 milliárd 254 millió forintos beruházás folytatásaként tavaszra elegáns üzleteket hoznak létre, kerékpárút és park épül, valamint díszburkolatot kap a tér. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leépítés a laborban, perel a szakszervezet

Kilencvenhat álláshelyet szüntettek meg február óta a tetemes adósságot felhalmozott szegedi… Tovább olvasom