Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Útmutató az élethez

Kübekháza - Saját életének nehézségein keresztül szeretné megmutatni Molnár Róbert: a válság hasznos része lehet életünknek – előre visz, ha tanulunk belőle. Kübekháza polgármestere nemrégiben jelentette meg második könyvét, amelyből már az első hetekben 3 ezer példány elfogyott.
Többszöri halasztás után megjelent Molnár Róbert második könyve.
A kübekházi polgármester, egykori országgyűlési képviselő önéletrajzi ihletésű művének címe: Egy politikus, akit rabul ejtett Isten. Sietett leszögezni: nem „vallásoskodó" írásról van szó, mert az távol áll tőle. – Elsősorban a figyelemfelhívás volt a célom – mondta Molnár Róbert. – Saját életemen keresztül szeretném bemutatni, hogy a válság hasznos része lehet életünknek. Arra jó, hogy tanuljunk belőle, hogy átgondoljuk dolgainkat. Ez a könyv nem is rólam szól: iránytűt ad az embereknek, hogy ha baj van, nem összezuhanni kell, hanem „szemeinket a hegyekre emelni", kérni az isteni erőt és azzal kimászni belőle.

A kübekházi polgármester életében többször mélypontra került: először akkor, amikor huszonévesen, politikai karrierje csúcsáról kikerült a nagypolitikából, majd pár évvel később akkor, amikor felesége egy időre elhagyta. Mindkettőről részletesen ír könyvében, majd pedig arról, hogyan változott meg minden egy pillanat alatt, amikor egy estén Isten szólt hozzá. Azóta mélyen hívő: átadta életét Istennek.

Molnár Róbert és felesége a könyvbemutatón. Fotó: Karnok Csaba
Molnár Róbert és felesége a könyvbemutatón.
Fotó: Karnok Csaba

Egyenesbe jött, ma már sok mindent másként lát. Többek között a politikát is. – Tapasztalom, hogy a hitem nyílt felvállalása néha vissztetszést kelt – vallja. – De nem rejthetem véka alá azt a kincset, amit Istentől kaptam – magyarázta. Mivel a könyv írója politikus, nem akarja megkerülni a közéletet. Molnár Róbert több egykori képviselőtársának és polgármesternek elküldte már művét, nem titkoltan azzal a céllal, hogy a benne leírtak számukra is legyenek elgondolkodtatóak. – Az egyik oldal narancssárgára, a másik vörösre akarja ezt az országot festeni, miközben ennél színesebb nemzet a miénk. A politika csak úgy lehet jobb, ha a vezetők nem párt- és az önös érdekeiket, hanem a közösséget szolgálnák. – fogalmazta meg az idealizált állapotot a polgármester, aki szerint azonban ennek nem feltétlenül kell hiú ábrándnak maradnia. – Csupán a keresztény értékrendet kellene a közéletbe belevinni: elfogadni például, hogy az ellenfél nem ellenség, hogy a kétharmad sem mindenhez elég. Nagy dolgokhoz ugyanis nagy összefogás szükséges. Vannak olyan nemzeti kérdések, amikor nem lehetünk sem jobb, sem baloldalinak, egyszerűen jó hazafinak, jó kereszténynek kell lennünk. A vezetőknek pedig példát kellene mutatniuk a társadalomnak – leginkább alázatból.

A könyv várakozáson felüli siker: Molnár Róbert két hét alatt hét telt házas előadást tartott az ország különböző pontjain, és már az első héten elfogyott a műből 3 ezer példány, újra kell nyomni. Pedig megjelentetése sem volt egyszerű: többszöri halasztás és a kiadó utolsó pillanatban történő visszalépése miatt saját pénzből, magánkiadásban került a mű a könyvesboltokba, hitelt is kellett felvennie. Amikor erre magyarázatot kértünk, annyit mondott: „most nem torpanhattam meg. Egyszerűen azt éreztem, hogy ez a kötelességem!" 

Olvasóink írták

 • 3. juriska 2011. június 20. 22:43
  „De igen, mára Magyarországon szinte csak két párt maradt. A bohóc egyik keze vörös, a másik pedig narancssárga. Ez sajnos nem éppen plurális politikai színtér. Szerintem ha a KDNP valódi keresztény értékrendet képviselne, elmenekülne a Fidesz közeléből. Elnézést, ha valakit megbántottam, nem akartam, és azt sem, hogy politikai sárdobálás legyen a cikkből. Molnár Róbertnek továbbra is Isten áldását kívánom!”
 • 2. jozko 2011. június 20. 16:18
  „" X "

  Legalább is illene a cikknek annak lennie.”
 • 1. theseus 2011. június 20. 11:11
  „És mit gondol a polgármester a KDNP-ről? Az nem ezeket a keresztény ideálokat képviseli?
  Az ország tényleg színesebb, mint ahogy leírja. Nem csak két párt van. Ráadásul az egyik vélt oldal, a "vörös", mára elég picire zsugorodott, aligha képviseli az ország felét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemet szúrt a szemét

Csukott szemmel böktünk Szeged térképére, így kerültünk szombat délelőtt az Alsó-Nyomás sorra. Arra voltunk kíváncsiak: mennyire elhanyagolt egy átlagos utca Szegeden. Tovább olvasom