Délmagyar logó

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 24°C | 33°C Még több cikk.

Utolsó ajándékroham karácsony előtt - akár a bóvlit is megvennénk

Szeged – Aranyvasárnap megírtuk: panganak az üzletetek, a bámészkodókon kívül a belvárosban sincs sok ember. Ma még tart az utolsó vásárlási roham. Az igazán lusták és a feledékenyek azonban holnap a Cserepes sori piacon is pótolhatnak. Utolsó pillanatos ajándéktippjeink.
– Az az igazság, hogy eddig halogattam, a héten pedig már elfelejtettem – mondja egy férfi a Cserepes sori piac előtt, miközben csomagtartójára erősít egy karácsonyfát. Péntek délelőtt a piacon és a belvárosban is körülnéztünk: hány feledékeny ember vásárol utolsó nap. Öt olyan ajándékot találtunk, amiket akár még holnap is megvehetünk, viszonylag olcsón.

Utolsó előtti roham bármilyen karácsonyi ajándékért. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

1. Felfújható, műanyag állat izé

A piacra betérve elsőként egy felfújható műanyag gumifigura üti meg a szemünket. Sárgában, zöldben, kékben is kapni. Beazonosítani nem tudjuk, valamiféle állat lehet. Mindegy: az eladó szerint a gyerekek vitték, mint a cukrot a 2200 forintos játékot. Már csak ez a néhány darab van mutatóban. Legnagyobb sajnálatunkra a férfi elmondja: a „csöcsöslabdából" egy sincs. Aki szeretné látni gyermekét ugrálni, annak ajánljuk.

Utolsó előtti roham bármilyen karácsonyi ajándékért. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

2. Éneklő tehén

Ennek a kézműves tárgynak 3 ezer forint darabja alku nélkül, de valószínűleg megkapnánk egy ezresért is, ha nagyon akarnánk. Nem akarjuk, de van, akit kifejezetten feldobnak a hasonló dolgok.

Utolsó előtti roham bármilyen karácsonyi ajándékért. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

3. Bármilyen ruha

A piac legnagyobb választékban ruhát kínál. Ha valaki még nem vett semmilyen ajándékot senkinek, annak könnyű dolga van: itt minden ruhaneműt megtalál. Az egyik standnál a 2 XL-estől a 10 XL-es nadrágokig adnak méretet. Derékmelegítőt egyébként 800 forintért találunk. Még Jól jöhet a fa alá, főleg nőknek.

Utolsó előtti roham bármilyen karácsonyi ajándékért. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

4. Bármilyen szaloncukor

Szaloncukorból több valószínűleg még pacalost is találnánk, ha nagyon kutatnánk. Minden létező ízben, színben kapni, még diabetikus ízűt is. Pedig olyan nem is létezik. Az egyik eladó hölgy csak ezt az egy dolgot árulja, előtte van a legnagyobb sor.

Utolsó előtti roham bármilyen karácsonyi ajándékért. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A piacról a belvárosba sietünk. Az utcán rengeteg a teli szatyros, ideges, rohanó ember. A Dugonics téren is árusokkal találkozunk, de nekik nincs ünnepi hangulatuk.

5. Üdvözlőlap

Egy Mars térről ismert hat fős család árul karácsonyi üdvözlőlapokat a város különböző pontjain, találkozásunkkor mindannyian az Árpád téren állnak, épp cigarettaszünetet tartanak. – Ha nem takarodsz vissza a helyedre, hátba váglak – kiabálja a családfő, egy 60 éves asszony megszeppent fiának vagy unokájának. Majd hozzánk lép, hogy 150 forintért jézuskás képeslapot ajánljon fel. Mivel már nem érne célba ha feladnánk, és egy kicsit megijedtünk a fogatlan asszonyságtól, nem vásároljuk meg. Vésztartaléknak azonban jól jöhet még bárkinek, valószínűleg holnap is meg lehet találni őket valahol.

– Rekordot döntöttem: a félórás ebédszünetem alatt 4 ajándékot vettem – mondja Szénási László a Dugonics téren. – Már csak a nagymamát kell kipipálni. Miután megtudja, hogy a piac holnap is nyitva tart, megnyugszik. – Nem is kellett volna ennyire kapkodnom, bőven ráérnék délelőtt kimenni, a mama csak délben jön.

Olvasóink írták

 • 5. RosaRodriguez 2011. december 24. 16:39
  „1. santaclaus29- sajnos.”
 • 4. Horthyszobor 2011. december 24. 08:48
  „5. eset a képeslapárus "idegenrendészetileg érdekes" :) By Üvegtigris.”
 • 3. morci 2011. december 23. 20:32
  „nah vééégre.....tiszta mázli...akkor ráérek holnap vásárolni....már majdnem azt hittem elkéstem..:) vettem viszont mindenkinek 1 db kaparós sorsjegyet...jó ötletnek tűnt...azt hátha :)”
 • 2. dBrown 2011. december 23. 16:33
  „"Aranyvasárnap megírtuk: panganak az üzletetek, a bámészkodókon kívül a belvárosban sincs sok ember."
  Ami már akkor sem volt igaz...”
 • 1. santaclaus29 2011. december 23. 16:18
  „EZ A BAJ EZZEL AZ ÜNNEPPEL...EZ MÁR NEM KARŰCSONY...HANEM BEVÁSÁRLÁSI VERSENY....KÖZRÖHEJ....A MEGHITTSÉG-AZ EGYMÁSRAFIGYELÉS...MIND-MIND TARTALOMNÉLKÜLI SEMMIVÉ LETT......hát..sírnom kell!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi menetrend a tömegközlekedésben

Így közlekednek a buszok, villamosok és trolik az éjféli mise előtt és után. Plusz: letölthető, év végéig érvényes menetrend! Tovább olvasom