Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Utolsó harapás a grillből

Szeged - Az utolsók között maga is beleharapott az általa kisütött, illatozó pecsenyékbe a tegnap zárult szegedi grillfesztivál királyi főszakácsa, Németh Attila.
Szakmai ártalom, hogy egyébként is meg kell néha kóstolnia a saját főztjét, de jóllakni sosem szokott belőle – a tegnapi ünnep kivételével. A füstölt csülökkel, grilltarjával, grillkolbásszal, zöldséges csirkemellel, szárnyas saslikkal és fűszeres, héjas burgonyával megpakolt tányérjáról saját bevallása szerint a kolbászt szereti a legjobban. A ligeti vendégek között viszont minden étel egyformán népszerű volt – árulta el.

Ennek az a magyarázata, hogy az éhes vendég mindig abból akar enni, ami éppen kisült. Kiderült az is, a hosszú sort csak a vendégek nem szeretik – a grillszakács tudásának elismerését éppen ez bizonyítja. A sor ugyanis azért hosszú, mert a vendégek közt híre megy, hol érdemes valami finomságért sorban állni. A tegnapi ünnepen pedig különösen nagy volt a sor – osztotta meg velünk örömét a királyi szakács.

Királyi falatok a királyi szakács tányérján. Fotó: Karnok Csaba
Királyi falatok a királyi szakács tányérján.
Fotó: Karnok Csaba

S hogy jobban csússzon a grilltál – no meg a hőség ellen és stresszoldás végett –, időnként a szakács is legurít egy pohár sört. Habzó árpalé nélkül nincs is grillfesztivál, még a szakácsnak sem – árulta el Németh Attila, miközben egy szusszanásnyi szünetben megkóstolta saját remekműveit.

Olvasóink írták

  • 2. micsoda 2008. augusztus 21. 09:46
    „Én a nemzetközi megjelölést sem értem. A szokásos, néhány féle kaja volt, de ezeket egy hétköznapi búcsúban is árulják. Grillfesztiválnak nem nevezném ezt a rendezvényt.”
  • 1. joy 2008. augusztus 21. 01:48
    „Közelbe nem ér egyik sem az általam készített grilleknek egyik sem.
    Egysíkú, ötletmentes volt a grillfeszt.
    Még Lacipecsenye sem volt.
    Többször is kimentem, de végül még egy sört sem vettem ott.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Árkád és a gyár hasonlósága

Szeged - Az eredeti elképzelésekhez képest is több elemét őrzik meg a több mint 120 éves Londoni körúti kendergyárnak az Árkád tervezői – a beruházó igényeinek megfelelően. Tovább olvasom