Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Utolsó útjára kísérték Novák Istvánt

Több százan vettek végső búcsút pénteken a szegedi Belvárosi temetőben a 75 éves korában elhunyt Novák Istvántól, Szeged díszpolgárától, Ybl- és Prima Primissima-díjas építésztől, a megyeszékhely, Makó, Szarvas, valamint Orosháza volt főépítészétől.
Családtagjai, barátai, kollégái, szeretett alföldi városainak vezetői, művészek, a tudományos élet képviselői, politikusok és ismerősök kísérték utolsó útjára, de eljöttek örök tisztelői az erdélyi Brassóból és a felvidéki Ajnácskőről is. Ravatalánál Gyulai Endre nyugalmazott megyés püspök, Botka László, Szeged polgármestere és Koczor György építész mondott beszédet.

Eltemették Novák Istvánt. Fotó: Frank Yvette (képgaléria)

Botka László ezekkel a szavakkal búcsúzott: „S az építész, aki kőből épített, még egyszer, utoljára, visszatekintve megmutatta: egy város oszlopai nem kőből épülnek. Te magad voltál ilyen oszlop, és az is maradsz, immár mindörökké. Nyugodj békében!"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két bírót visszahelyeztek korábbi munkakörükbe

A 62 évre leszállított korhatár miatt az országban 231 bíró vonult nyugdíjba, akik közül 165-en indítottak pert a megsemmisítő határozata után. Tovább olvasom