Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Útvacsorán látták vendégül a munkásokat

Szatymaz - A Szatymaz központjában lévő Dózsa György utca hosszú várakozás után kapott új aszfaltot. Az utcában élők annyira várták már a kátyúk eltüntetését, hogy a munka befejezése után érzett örömükben az útépítő brigád minden tagját meghívták péntek délután csülökpörköltre és meggypálinkára.
– Iszonyú állapotban volt már a Dózsa György utca aszfaltja, amit, ha jól emlékszem, vagy 35 évvel ezelőtt aszfaltoztak le még az itt lakók. Tele volt kátyúval, folyamatosan romlott az állapota, kárt tett az autókban. Kivártuk az időt rendesen, mire lett végre pénze az önkormányzatnak a javításra – mondta az egyik lakó, Lajkó Zoltán.

Az utcában igazi útvacsora alakult ki, az új aszfaltra kitett sörpadok mellett egyre csak gyülekeztek a munkával végzett aszfaltozók és az utca lakói. Itt szolgálták fel a két bográcsban főtt 30 kiló csülökpörköltet, amit szintén az ebben az utcában lakó Rácz László amatőr királyi szakács készített el.

– Nekem jutott eszembe, hogy 35 évvel ezelőtt, amikor gépek híján rotátorral és kézi munkával cementeztünk, a kimaradt pénzből birkapörköltet készítettem az embereknek, amit szintén az utcán fogyasztottunk el. Ezt a hagyományt elevenítettük most fel – mondta Rácz László.

Útvacsorán látták vendégül a munkásokat. Fotó: Karnok Csaba

A kimelegedett munkások vidáman foglaltak helyet az asztalok mellett: sört bontottak, pálinkát ittak, a jó hangulatot citerazene tette teljessé. – Nagyon ritka dolog, hogy ennyire megbecsüljék az ember munkáját. Jólesnek ezek az apró figyelmességek. Még szombatra is maradt egy kis munka, rendezni kell az aszfalt széleit – mondta a baksi Rácz Tamás. Az igazi aszfaltavatást a két és fél éves Johanna és bátyja, Csanád végezte el: a két kisgyerek a szinte még meleg aszfaltra színes krétákkal rajzolt műremekeket.


Szatymazon önkormányzati pénzből a Dózsa György utcán kívül még négy utca kapott új burkolatot. A beruházás 60 millió forintjába került az önkormányzatnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha megépül a híd, megépül a Tisza Park

Még mindig a kedvező gazdasági környezetre és a harmadik szegedi Tisza-hídra vár a Tisza Park befektetője, amely új városrészi központot építene Újszegeden. Tovább olvasom