Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Útzár éppen halottak napja előtt

Szeged - Az ünnepi hétvége előtt bontotta fel a Magyar Közút Kht. a Bajai út Belvárosi temető melletti szakaszát. A Szőregi úton is kisebb torlódások várhatók.
Bedugulhat a Fonógyári út környéke a csúcsforgalomban. Fotó: Miskolczi Róbert

– Na, mi történik itt? Felbontják az utat? Most? Mi lesz akkor a hétvégén? – érdeklődött tegnap délután autójában ülve a Bajai út Belvárosi temető melletti részénél megállított Nagy Rudolf: nem értette, miért most kezdett neki a Magyar Közút Kht. az 55-ös főút városból kivezető szakasza felújításának.
A Fonógyári úttól egészen a nyugati elkerülő út körforgalmáig tartanak majd a munkálatok, tegnap a vasúti sín környékén dolgoztak, pontosan a temető mellett – az ünnepi hétvége előtt alig néhány nappal. A forgalom csak egy sávon közlekedhetett, két útjavító jelzőtáblákkal navigálta az autósokat. Nagy torlódás nem alakult ki, nagyjából kétpercenként engedték át az egyik és másik irányt.
Az viszont látszott: ha növekszik a forgalom – például a reggeli vagy a délutáni csúcsban, a halottak napja felé közeledve – a Fonógyári út amúgy sem problémamentes kereszteződésében, bedugulhat a csomópont.
– Teljes körű burkolatfelújítást végzünk ezen a szakaszon. Mától két napig marjuk az utat, ezt követően kezdődhet, s november közepéig tarthat az aszfaltozás. A csárdánál található buszmegállót is átépítjük – tájékoztatott Nagy Gábor, a Hódút Kft. főépítés-vezetője, hozzátéve: addig is folyamatosan félpályás útzár lesz, a helyi közútkezelő munkatársai irányítják a forgalmat.
– Mostanra zárult le a közbeszerzési eljárás, ilyen későn hirdették meg a felújítási programot. De az ünnepi hétvégén, mindenszentekkor és halottak napján nem dolgozunk – indokolta az időzítést, de elismerte: sokan már pénteken elindulnak a temetőbe, így előfordulhatnak majd dugók.

A 43-ast decemberig javítják
A szokásosnál is forgalmasabb a napokban a 43-as melletti szervizút: hétfőtől aszfaltozás miatt lezárták a Szeged felé tartó sáv mintegy 400 méteres szakaszát, sokan letérnek a főútról, és kerülni próbálnak. Reggel 7 és 17 óra között dolgoznak a munkások, szabályozva a forgalmat, de éjszaka is jelzőlámpák működnek. Tegnap engedelmesen araszoltak a buszok, kamionok, betegszállítók a forgalmas úton. Legfeljebb 4-5 percre állt be egy-egy menetirány, bár ez alatt is több száz méteresre dagadt egy-egy kocsisor. Jó néhányan kiszálltak autójukból, sétálgattak, nézelődtek. Egészen december elejéig tehetik ezt: addig dolgoznak majd a kivitelező Délút Kft. szakemberei.

Olvasóink írták

 • 13. edit64 2008. október 29. 16:53
  „Decemberig??? Addig meghülyülünk!”
 • 12. z(f)öld utat mindenkinek 2008. október 29. 13:43
  „Hát nem látja senki? A minősíthetetlen munka azért kell,mert munkahelyet biztosít minden évben.
  Ismét kitalálták a magasabb rendű lények. Valami nekem azt súgja hogy karácsony előtt valaki hitel nélkül szeretne vásárólni.Pedig itt van a nyelvemen..Ja csúszópénz! Mivel "befagyasztotta az apu a bankszámlájukat" :)”
 • 11. mamuszkány 2008. október 29. 11:37
  „Igazán gratulálok a nagyszerű szervezéshez!jellemző...”
 • 10. wass 2008. október 29. 10:31
  „Nincs nagy baj, nem csak Szegeden vannak dilettánsok felelős helyeken. Az Árpád hídon tegnap olyan lassítót építettek, hogy az autók fölakadtak rajta.

  Tényleg szakemberek irányítják a szakmunkákat?”
 • 9. student22 2008. október 29. 09:35
  „A szőregi úton is kisebb fennakadások lehetnek... Hm. Tegnap a busz 20 helyett röpke 50 perc alatt ért be a belvárosba. Kisebb torlódás, mi?!”
 • 8. joy 2008. október 29. 08:39
  „Nem az a baj, hogy mindenki össze-vissza dúrkál az utakban, hanem az, hogy:
  -Szegeden soha nem jutott eszébe senkinek egy átkondolt közműhálózat-csatorna-alagút rendszer kialakítása!
  -Az útdúrások után nem kötelező a flaszter eredeti, hibátlan állapotának visszaállítása, ettől csak letaknyolják a kiásokk gödröket, fóthátán fót, csupa hepe meg hupa.
  -A munka minősége extrém gyenge, már pár hónap múltán gödrösödik, a csatornafedők, lefolyók gödörbe sűlyednek, vagy épp kiemelkednek, az aszfalt a csorna vonalában behorpad...”
 • 7. jo bacsi 2008. október 29. 08:37
  „Hat igen idiotakkal teli az orszag!!!”
 • 6. papsajt 2008. október 29. 08:22
  „Mit vártatok? A Petőfi sugárút tavaly lett újra aszfaltozva, az idén meg szétdúrják a vizesek. Valaki megint dilettáns volt.”
 • 5. fasza 2008. október 29. 07:58
  „hajrá szeged!!!

  grat.
  tuti, hogy szándékosan csinálják!
  hülyüljön meg az ember
  vagy járjon függönyös busszal”
 • 4. k 2008. október 29. 06:38
  „Hát az a gond hogy én nem látok semmit se ott megyek el reggel 7 után az senki nincsen kit aki az utat javítaná.
  Ja és ki ne merjék hagyni a Fonógyári úton lévő kis szakasz felújítását min. a temetői busz megállóig meg kellene csinálni, mivel ott elvileg két sáv van, na abból egyet használnak a másik az egy...!”
 • 3. LukSzusz 2008. október 29. 06:31
  „Ez a szerencsétlen város szét van kapva mióta véget ért a II.világháború.”
 • 2. CSJ 2008. október 29. 05:17
  „Ha nem dolgoznak, akkor az utat felszabadítják????Néhány napos csúszást nem lehetett volna bektatni? Máshol sem kezdték időben a munkát, pont itt, és pont most kell szigorúan tartani a határidőt?”
 • 1. mai 2008. október 29. 04:40
  „Kerékpárosként van szerencsém tapasztalni, hogy a 43-as mellett futó Makai-úti szervízúton a 30 km-es sebesség korlátozó táblák ellenére sok autós (felszabadulva érezvén magát a fenti torlódás feszültségéből) 50-60-nal próbál előnyt elérni a fent araszolókkal szemben. Sürgősen kérek rendőri jelenlétet! Már most, ne csak a hét végére, mint - nagyon helyesen - más alkalmakkor jelen vannak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Para a szegedi Belvárosi moziban

Szeged - A Para című magyar vígjáték szegedi díszbemutatóját tartják ma 18.30-tól a Belvárosi mozi… Tovább olvasom