Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Üzemorvosügy: Kozma újra kérdez

Szeged - Az üzemorvosügy felelőseinek nevét szeretné tudni Kozma József képviselő, akinek indítványáról csütörtökön tárgyal a megyei közgyűlés.
A politikus azt szeretné kideríteni, milyen körülmények között köttettek szabálytalan szerződések 3138 megyei önkormányzati dolgozó foglalkozás-egészségügyi ellátásáról. Magyar Anna elnök legutóbb bejelentette: a történtek miatt nem érte anyagi kár a megyét.

Az eredeti történetről lapunk is beszámolt: a megye intézményei új „üzemorvost" választottak maguknak, szerződést kötöttek a Rúfusz-Med Kft.-vel, amely fejenként, legföljebb egy évre, 7600 forintért vállalta volna az üzemorvosi ellátást, 3138 dolgozó vizsgálatára készült. Ám Csongrádon a Szarka Ödön szakrendelőnek ekkor még érvényes szerződése volt az ellátásról, olcsóbb, 2000 forintos áron. Végül mindent visszacsináltak, nem életbe az új szerződés a Rúfusz-Meddel, és a közgyűlésen elhangzott, a történtek miatt lemondott tisztségéről a megyei közgyűlés pénzügyi bizottságának elnöke, Csőke Attila, és az egészségügyi bizottság alelnöke, Bánfi Tamás, aki régebben a Rúfusz-Med egyik ügyvezetője volt.

Az augusztus 14-i közgyűlésen a szocialisták egyszer már érdeklődtek a történtek iránt, most pedig a csütörtöki ülés napirendjén szerepel egy önálló képviselői indítvány, amelyet Kozma József jegyez. A szöveg visszaélésnek, botrányos ügynek és durva szabálytalanságnak minősíti a történteket. Az MSZP–SZDSZ-frakció vezetője azt kéri, a közgyűlés szilveszterig készíttessen írásos összefoglaló jelentést a történtekről Magyar Anna elnökkel, ebből derüljön ki, érintett-e más tisztségviselő; az önkormányzat hivatalában kik és mit tettek, mit tett az elnök, és mit kellett volna tennie.

Az indítványról a közgyűlésnek kell döntenie. Kérdés, elfogadja-e a többség Kozma javaslatát, miután Magyar Anna elnök a november 27-i ülésen napirend előtti hozzászólásában elmondta: fegyelmi tanács tárgyal a felelősök büntetéséről, de a megyei önkormányzatot anyagi kár nem érte, és a főügyészség is megszüntette a nyomozást, ami ez ügyben indult. Akkor Kozma nem tehette fel a kérdéseit, mert a szabály szerint napirend előtti hozzászólásról nem lehet vitát nyitni.

Olvasóink írták

  • 1. radenko 2008. december 15. 16:12
    „Kozmának nem csak ezt az ügyet kellene vizsgálni, hanem azokat is amit párt társasi és képviselő társai és ö maga loptak el.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarok karácsonya

Ópusztaszer - Élő betlehemnél adták elő betlehemes játékukat a néprajzosok szombaton, a második… Tovább olvasom