Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Vad motorosok a járdán: rendőri felvezetést kapott a roller és a pónicikli

Inkább a kicsik jeleskedtek a mulatozásban az apák napi bulin, de ők rendesen belecsaptak a lecsóba. Ez egyszer a járdán motorozást is elnézték a rendőrök.
Apák napi tökmagbulit tartottak vasárnap a Szeged Plazában. Sajnálattal láttuk, hogy az ünnepeltek sem a stílfűrész, sem  a motorbemutató stand előtt nem tülekedtek, így ünnepnap ide vagy oda, ismét a gyerekek voltak a főszereplői a rendezvénynek. A bevásárlóközpontban a fogtündér várta a kicsiket, illetve volt arcfestés, papírsárkány készítés és hajómodell bemutató is. A parkolóban pedig mindenki valóra válthatta álmát: tűzoltó lehetett, kukás vagy rendőr, ugyanis mindegyik járművet ki lehetett próbálni.
 
Apák napi buli vad motorozással. Fotó: Török János

- Azért szeretnék kukás lenni, hogy fel tudjak állni hátulra - mondta a hatéves Dominik. Bár ezt most még nem tudta megtenni, így is büszkén feszített a kukásautó vezetőüléséven testvére mellett. Mellettük egy négyéves forma kisfiú éppen a tűzoltóautóra kapaszkodott fel, némi segítséggel. Anyukája meg is jegyezte: neki már attól is izomláza lenne, ha kétszer be kellene szállnia egy ilyen autóba. A rendőrmotoroknak is nagy sikerük volt, aki pedig akarta, maga kapcsolhatta be rajtuk a villogókat. Itt találkoztunk Vécsi Bélával is. Ő sem nem gyerek, se nem apuka, mégis kiválóan szórakozott a rendezvényen.
 
- Még jogosítványom sincs, viszont most gond nélkül felülhetek egy rendőrmotorra - magyarázta mosolyogva, miért állt sorba az ovisok között.
 

A tökmagbuli legaranyosabb programja kétség kívül a motoros felvonulás volt. A gyerekek rollerrel, háromkerekű biciklivel, lábbal hajtós kismotorral, póniciklivel és futóbiciklivel álltak rajthoz, majd rendőri felvezetéssel és hátsó biztosítással indultak neki a kijelölt távnak - a járdán. A színes kis csapat együtt menetelt be aztán a Plazába, ahol mindenki ajándékot kapott, majd estig bulizott.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy szélben is szálltak a nyilak Ópusztaszeren - látványos fotók

Nagy szélben is szálltak a nyilak Ópusztaszeren - látványos fotók
Fél óra alatt nagyjából hétezer nyilat lőttek ki az idei nyílzáporon Ópusztaszeren. A hagyományőrzők találkozóján idén közel ezren vettek részt. Tovább olvasom