Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Vadállatok falhatják fel a kis bankosokat

Szeged - Írnak és rengeteg lapjuk van, és kiszámolják, hogy másnak mennyi pénzt kell adni - ezt csinálják a bankban a gyerekek szerint.
– Lehet benne gondolkodni, és okosak leszünk – mondták a Makói Általános Iskola Bartók Székhelyintézményének 1. z osztályos kisdiákjai tegnap az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Kubát Réka, Baranyi Réka, Tóth Máté és Farkas Nimród a K&H csoport által általános iskolásoknak rendezett pénzügyi vetélkedőn mérték össze tudásukat négy másik csapat tagjaival.

Vadállatok falhatják fel a kis bankosokat. Fotó: Frank Yvette (galéria)

A verseny előtt Nadobán Zsuzsanna, a gyerekeket felkészítő tanár elmondta, tavaly is itt voltak negyedik osztályosokkal, de akkor nem jutottak tovább. A másfél hónapos felkészülés alatt ellátogattak az egyik makói bankba, ahol megmutatták nekik a pénzautomata hátulját, az UV fény működését. Arról, hogy a bankban mit csinálnak az ott dolgozók, azt mondták, írnak és rengeteg lapjuk van, és kiszámolják, hogy másnak mennyi pénzt kell adni.

A banki szakma egyelőre nem csábítja egyiküket sem. A lányok azt mondták, azért, mert a bankosoknak sokat kell ülni, amitől előbb megfájdulna a fenekük, majd ducik lennének. A fiúk mindketten állatidomárok lesznek, ha felnőnek, az egyik Réka állatorvos, a másik pedig tanár szeretne lenni. Ezen a ponton kisebb vita alakult ki azon, vajon melyikük jövendőbeli szakmája a legveszélyesebb. Végül abban egyeztek meg, hogy az állatidomáré, hiszen az állatok akár fel is falhatják vagy agyontaposhatják őket.

A tegnapi, harmadik középdöntőn Csongrád és Békés megye diákjai mérték össze pénzügyi ismereteiket játékos formában. A makóiak csapata nem jutott tovább. Az első–második osztályosok közül első helyezett a Lányok elnevezésű csapat lett a szegedi Fekete István Általános Iskolából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megjelentek a szúnyoglárvák

Körülbelül másfél hete észlelték az első szúnyoglárvákat Szegeden, a gyálaréti Tisza-holtágnál. Tovább olvasom