Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Vadasparki tavasz medvékkel és lapunk matricás albumával

Átadták a Szegedi Vadasparkban az állatkert új lakóinak, a két barna medvének a házát vasárnap az állatkert tavaszköszöntő családi rendezvényén. Ezen a napon mutatkozott be sikeresen a nagyközönség előtt a Délmagyarország 36 oldalas, Vadaskaland című új matricás albuma is.
– Nézzük meg a fókát, aztán megyünk a medvékhez – adta ki az utasítást egy anyuka a kisfiának vasárnap délelőtt a Szegedi Vadasparkban. Az állatkertben tavaszköszöntő családi napot tartottak színes programokkal, és hivatalosan is átadták a vadaspark új lakóinak, a két barna medvének a kifutóját. Az állatkert zsúfolásig telt vendégekkel, az egy négyzetméterre jutó babakocsik száma bizonyosan itt volt a legmagasabb ezen a napon a városban.

A tavaszköszöntő mulatságon debütált nagy sikerrel a közönség előtt a Délmagyarország 36 oldalas, Vadaskaland című új matricás albuma, amelybe az állatkert 80 lakójának a fényképét lehet majd beragasztani. Standunk előtt szinte egész nap állt a sor, az első albumot a nyitás után azonnal Pappné Bauer Erika vásárolta meg kislányának.

– Fontos az iskolában, hogy a gyerekek minél többet tudjanak meg az állatokról. Sokat járunk a vadasparkba, biztos hasznos lesz ez a füzet. A matricacsomagokat is mind megvesszük hozzá, és olvasgatjuk majd a hozzájuk írt információkat és érdekességeket – mondta. A negyedik osztályos, Zsanett nevű kislányának a nyuszi az egyik kedvenc állata, környezetismeret-órákon sokat foglalkoznak a természettel. A kislány már több matricás albumot is teleragasztott korábban, szereti a gyűjtőfüzetekben megkeresni a fotók helyét.

Elkészült a Szegedi Vadaspark új barnamedve-bemutatója. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A nap attrakciója a medveház átadása volt. A rendezvény fővédnöke, Botka László polgármester elmondta, a Szegedi Vadasparkba az elmúlt 10 évben uniós, városi és szponzori forrásokból 1 milliárd forint támogatás érkezett. A medveház 40 millió forintból létesült, amit Szeged saját költségvetéséből 25 millió forinttal támogatott. A polgármester a Szegedi Vadasparkot Magyarország legdinamikusabban fejlődő állatkertjének nevezte. A fejlesztés tovább folytatódik, a következő nagyberuházásban egy orrszarvúház épül majd. A két barna medve, Ursula és Mici a látogatók nagy örömére igazán aktívak voltak az átadón, sok jó fotót tudtak készíteni róluk a vendégek.

A családi napra kitelepült a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve is, a tvégi víz világnapjával kapcsolatban számos érdekességre hívták fel az érdeklődők figyelmét. A vizet nem szabad pazarolni, ugyanakkor fogyasztása, különösen a sok ásványi anyaggal rendelkező szegedi csapvízé, nagyon egészséges. A víz 7–7,2-es pH-értékéhez képest a kóláé csak 2–3 között mozog. A rendkívül savas üdítő pH-értékét lakmuszpapírral mutatták ki. – A kólától csak még szomjasabb lesz az ember, és a csontokra sincs jó hatással – mondta Tóth Erika egészségnevelő.

Hétfőtől lehet megvenni az első csomag matricát

A Vadaskaland album 399 forintért vásárolható meg az ügyfélszolgálati irodáinkban, a Lapker üzleteiben, a kisboltokban, a vadasparkban, a Szent-Györgyi Albert Agórában és a játszóházakban. Az első 10 darabos matricás csomag ma kerül az üzletekbe a Délmagyarország példányaiba beragasztva. Innentől kezdve négy ten át minden tfőn és csütörtökön kereshetik az új csomagokat lapunkban. A matricák nem véletlenszerűen kerülnek majd bele a tasakokba: aki a nyolc csomagot sorrendben megvásárolja, az a 80 állat fotóját garantáltan magáénak tudhatja. A kiadványt minden állatszeretőnek, de elsősorban az 5–10 éves gyermekeknek szánjuk, akik az albumban az aranyos képek beragasztása után hasznos információkat és sztorikat is megtudhatnak a rajta szereplő állatokról. A matricás lapszámok a megjelenést követő egy ten keresztül bármikor megvásárolhatók lesznek. A Délmagyarország matricás példányaiért 199 forintot kell fizetni. A gyűjtőalbum a matricás csomagok megjelenése alatt bármikor megvásárolható.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MTV Kék Bolygója bemutatja: ˝SZTE, a zöld egyetem˝

Az M1 hírcsatornán hétfőn 10 óra 15 perctől 11 óráig, majd 16 óra 15 perctől 17 óráig a legzöldebb magyar egyetem, az SZTE a főszereplő. Tovább olvasom