Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Vadász Csaba az új főjegyző

Szeged - Passzívak a képviselők, napirend előtt és a napirendhez sem szólnak hozzá. Mindent elfogadtak, új főjegyzőt válaszottak, és már mennek is.

Alig egy órán át tartott a megyei közgyűlés ülése. Egyetlen képviselő szólt hozzá egyetlen napirendhez, és napirend előtt is csak a mezőhegyesi polgármester beszélt. Mindent elfogadtak, új főjegyzőt válaszottak, és már mennek is.

Tóth Péter: nincs szükség a kisebbségi önkormányzatokra

9.33: Együttműködés a cigány kisebbségi önkormányzattal - ehhez már van hozzászólás, nem meglepően a Jobbik részéről. Tóth Péter szerint fokozottan kell ellenőrizni, hogy mire költ a kisebbségi önkormányzat, meg egyébként is, szerinte nincs is szükség kisebbségi önkormányzatokra.
Magyar Anna szerint a közgyűlés odafigyel a pénzügyek kezelésére minden esetben, és nem kell senkivel kivételt tenni.

Nagyon sikeres volt a lengyel-magyar barátság napja

9.30: Nincs hozzászólás a 2011-es költségvetési gazdálkodásról szóló témához, a vagyongazdálkodásról szóló rendelethez, a megyei díjakhoz, a 2011-es belső ellenőrzésről szóló beszámolóhoz. A képivselők megszavaznak minden előterjesztést. A területfejlesztési feladatok témakörhöz sem szól hozzá senki, és a "nagy sikerrel lezajlott" lengyel-magyar barátság nap értékelése sem éri el senki ingerküszöbét.
Magyar Anna ezért újra elmondja: nagyon sikeres volt a nap, amelyen Bronislaw Komorowski lengyel köztársasági elnök és Schmitt Pál azóta lemondott magyar államfő volt a díszvendég.


Megvan a főjegyző

Bagoly mondja

Gittegyletnek nevezi a Csongrád Megyei Közgyűlést a Demokratikus Koalíció abban a hivatalos levélben, amellyel a sajtótájékoztatóra hívta az újságírókat. Igaz, a megye, mióta elvették intézményeit, veszített a súlyából. Gyurcsány Ferenc tömörülésének viszont nincs is miből veszítenie: helyi elnökről nem tudunk, a szervezetet most gründolják. Van egy Szegedre delegált szóvivő, két választókerületi szervező. Hivatásos aktivisták, akik nyilvánosan szörnyülködnek Magyar Anna legújabb tettein, a sajtótájékoztató után pedig beülnek a közgyűlésre hallgatóságnak.
Tisztelettel kérdezem: ezt minek nevezhetjük?

Bakos András 

9.20: Vadász Csaba eddigi aljegyzőt választotta négy jelölt közül zárt ülésen főjegyzőnek a közgyűlés, és pályázatot ír ki az aljegyzői posztra.

Mezőhegyes a házban

8.56: A közgyűlésen jelen van Mezőhegyes polgármestere is, bár a település szombaton népszavazást tartott arról, akar-e Csongrád megyéhez tartozni, és ez a népszabvazás nem volt érvényes. A legtöbben egyébként úgy szavaztak: csatlakozni szeretnének.
A megyei közgyűlés mai előterjesztésében ezért már az szerepel: Csongrád megye nem tartja időszerűnek a csatlakozást. Kovácsné Faltin Erzsébet polgármester napirend előtt szót kér, és elmondja: számára csalódás ez az egész. Arra kéri a képviselőket, hogy amennyiben lehetséges, képviseljék az ügyet továbbra is, hátha mégis van arra megoldás, hogy Mezőhegyes Csongrád megyéhez csatlakozzon. Erről a mai közgyűlésen nem fognak tárgyalni, mert levették a témát a napirendről.

Hét csapás

8.39: Magyar Anna 7 csapást mért fél év alatt Csongrád megyére a Demokratikus Koalíció szegedi szervezete szerint - erről a megyeháza előtt tartott sajtótájékoztatót Szabó Bálintszóvivő és Orosz Gábor koordinátor. Ezek közül a legnagyobb Deutsch Tamás díszpolgári címe. A DK szerint az új díszpolgár mostanra le is szerepelt, mert bár azt ígérte a cím átvételekor, hogy a következő közgyűlésen megjelenik és felszólal, most "se híre, se hamva". Orosz Gábor arról beszélt, hogy a parlamenti képviselőség és kormánymegbízotti cím mellé választókerületi elnöknek is megválasztott B. Nagy Lászlónak le kellene mondania a kormánymegbízotti posztról. A kormányhivatalt átnevezték a DK-sok Fidesz megyei pártirodának: a táblát az épületen ezzel a felirattal takarták el ideiglenesen.

Korábban írtuk:

Újra megpróbálnak főjegyzőt választani a megyei közgyűlés a mai ülésén a képviselők. Legutóbb csupán egy jelentkező volt, őt a márciusi közgyűlésen nem választották meg. Megalkotják ezen kívül a megye vagyonáról és vagyongazdálkodásáról szóló rendeletet, és beszámoló hangzik el a megye területfejlesztési feladatairól. Változik a megye által adható díjak rendszere, a Csongrád Megye Civil Szervezete Díjra például ezentúl a közgyűlés elnöke helyett a közgyűlés tenne javaslatot.

Olvasóink írták

  • 2. info 2012. április 28. 12:36
    „1. igazságkereső 2012.04.27. 10:42 -csak nyugtával dicsérjük a napot- várjuk ki a végét........ha igazságkereső ´ott lenne meg sem szólalna! nem úgy mint itt, a névtelenségbe burkolózva!”
  • 1. igazságkereső 2012. április 27. 10:42
    „A Demokratikus Koalíció -melynek jogelődje az MSZP- pedig nagyon sok csapást mért a magyar nemzetre, úgyhogy kisebb mellszélességgel illenék bárhol megnyilvánulni a 2002-2010 közötti nemzetrontó politikájuk miatt, amellyel pénzügyileg, gazdaságilag, politikailag a földdel tették egyenlővé Magyarországot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiszteletbeli konzulátust szeretne Brazília nagykövete

Sérgio Eduardo Moreira Lima, Brazília magyarországi nagykövete pénteken a Szegedi Tudományegyetemre látogatott. Tovább olvasom