Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Vádat emeltek a halálos tömegszerencsétlenséget okozó román férfival szemben

A vádlott több mint 70 km/h-s sebességgel közelített meg a lakott területen egy útkereszteződést és későn észlelte a védett úton közlekedő autót.
A vádirat szerint a vádlott 2015. november 14-én délután 3 óra körüli időben közlekedett Pusztaszer község lakott területén, a falu főutcáján. A vádlott ekkor egy kisbuszt vezetett, amelyben 14 utast szállított. A vádlott több mint 70 km/h-s sebességgel közelített meg a lakott területen egy útkereszteződést, amelynek veszélyességét útburkolati festés is jelezte a jelzőtáblákon túlmenően. A vádlott a vezetés közben már csak későn, féktávolságon belül észlelte elsőbbségadási kötelezettségét és a fékezése ellenére összeütközött a védett úton közlekedő sértett által vezetett gépkocsival. Az ütközés következtében a vádlott által vezetett gépjármű a tetején átfordulva egy árokba borulva állt meg, míg a sértett által vezetett gépkocsi az árokba haladást követően egy villanyoszlopnak ütközött. A sértett az ütközés következtében a gépkocsi jobb oldali ablaküvegén kizuhant és a baleset következtében elszenvedett sérülések miatt a helyszínen életét vesztette. Ezen túlmenően a vádlott által vezetett gépkocsiban ülő utasok közül két személy az általuk elszenvedett többszörös törések miatt 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el, valamint további 11 utasnak 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, a vádlotthoz hasonlóan.
 
A vádlott cselekményével megszegte a lakott területen való közlekedés sebességére, valamint az elsőbbségadási kötelezettségre vonatkozó közúti közlekedési szabályokat, amellyel összefüggésben a sértett halálát, valamint 13 további személy sérüléseit okozta.
 
Az ügyészség a vádlottat halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A házi őrizetben levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

4 hónapja nem működik a közvilágítás: magyarázkodnak a 47-es lámpái miatt

4 hónapja nem működik a közvilágítás: magyarázkodnak a 47-es lámpái miatt
Hiába készült el határidőre a közvilágítás Szeged előtt a 47-esen, a közútkezelő a 2010-es tervezés óta nem tudott felkészülni az üzemeltetésre. Tovább olvasom