Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Vádat emeltek a nagyfai fogolyzendülés kirobbantói ellen

Fogolyzendüléssel vádolja a Csongrád Megyei Főügyészség azt a tíz férfit, akik idegenrendészeti őrizetük alatt tavaly október 23-án követtek el bűncselekményt Nagyfán.
Ahogy megírtuk, a hét iraki, két szír és egy szerb állampolgárt korábban határzár tiltott átlépése miatt jogerősen elítélték és a kiutasításukra vártak Nagyfán. A tíz kitoloncolásra váró férfi éhségsztrájkot hirdetett úgy, hogy a zárkában levő fém, lecsavarozott emeletes ágyat felfeszítették, kettétörték és azzal az ajtót kitámasztották. Az erőszakos cselekedettel egész nap nem álltak le, tönkretették a zárkák fűtését, és csak estére sikerült meggyőzni őket arról, hogy nyissák meg a helyiségeket. Információink szerint a migránsok több százezer forintos kárt okoztak. A körlet többi őrizetese körében is elégedetlenség kezdődött a migránsok cselekedete után, két gyanúsított törte ki székkel, illetve kézzel a zárkák ablakait.

A zendülés egészen este 11-ig tartott, amikor az ajtó eltorlaszolását a vádlottak megszüntették. Az ügyészség álláspontja szerint a férfiak magatartásukkal a büntetés-végrehajtási intézet rendjét súlyosan veszélyeztető nyílt ellenszegülésben vettek részt. A fogvatartottak közül többen könnyebb sérülést szenvedtek el a zárkák megrongálása közben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emberölés miatt körözte az INTERPOL, a mórahalmi zöldhatáron fogták el

Emberölés miatt körözte az INTERPOL, a mórahalmi zöldhatáron fogták el
A francia férfi ellen Macedónia bocsátott ki nemzetközi elfogatóparancsot. Tovább olvasom